Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Dialog între Putin și Trump: Iată ce au discutat cei doi lideri - detalii

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин, архивное фото
Президент РФ Владимир Путин, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit Kremlinului, Vladimir Putin a avut o discuție telefonică cu președintele Statelor Unite, Donald Trump. Iată care au fost chestiunile discutate.

CHIȘINĂU, 23 iul - Sputnik. Potrivit serviciului de presă al Kremlinului, președintele rus Vladimir Putin a purtat o discuție telefonică cu omologul său american Donald Trump.

”Problemele privind stabilitatea strategică și controlul armelor au fost examinate în detaliu, ținând cont de responsabilitatea specială a Rusiei și a Statelor Unite pentru menținerea păcii și securității internaționale. În acest context, a fost confirmată urgența consultărilor bilaterale pe aceste probleme, inclusiv tema Tratatului privind reducerea și limitarea armelor ofensive strategice. A fost remarcată importanța inițiativei ruse de a organiza un summit al membrilor permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU pentru o gamă largă de probleme internaționale de securitate”, informează Kremlinul printr-un comunicat.

Totodată, a fost discutată chestiunea din jurul programului nuclear iranian. Ambele părți au subliniat necesitatea eforturilor colective de menținere a stabilității regionale și a regimului global de neproliferare nucleară.

Donald Trump (à droite) et Vladimir Poutine - Sputnik Moldova
Rusia
Dialog pe cele mai importante teme între Putin și Trump - inclusiv în domeniul militar

Părțile și-au exprimat dispoziția reciprocă pentru dezvoltarea cooperării economice și comerciale ruso-americane. O evaluare pozitivă a fost acordată cooperării în lupta împotriva răspândirii infecției cu coronavirus.

Liderii din Rusia și Statele Unite au făcut un schimb de felicitări în legătură cu împlinirea a 45 de ani de la zborul orbital în cadrul programului comun Soiuz-Apollo. De asemenea, s-a convenit asupra continuării contactelor la diferite niveluri.

Potrivit Kremlinului, conversația a fost constructivă și informativă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0