Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Dialog pe cele mai importante teme între Putin și Trump - inclusiv în domeniul militar

© REUTERS / Carlos BarriaDonald Trump (à droite) et Vladimir Poutine
Donald Trump (à droite) et Vladimir Poutine - Sputnik Moldova
Abonare
Președinții Putin și Trump au discutat despre necesitatea intensificării dialogului ruso-american cu privire la stabilitatea strategică și crearea încrederii între Moscova și Washington în domeniul militar.

BUCUREȘTI, 2 iun - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin și președintele SUA, Donald Trump, au discutat la telefon despre posibila participare a Rusiei la summitul G7, despre reacția la Covid-19 și dialogul privind stabilitatea strategică, a anunțat Kremlinul.

”Trump l-a informat pe Putin despre ideea sa de a organiza summit-ul G7 cu o posibilă invitație a liderilor Rusiei, Australiei, Indiei și Coreei de Sud”, se arată în declarația transmisă de Russia Today

Sursa precizează că Putin nu a acceptat deocamdată invitația lui Trump – a precizat Dmitry Peskov, care a explicat că ”Moscova trebuie să afle mai multe detalii despre viitorul summit, inclusiv agenda ei și formatul participării, pentru a lua decizia finală”.

Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova
Rusia
Kremlinul a comentat inițiativa lui Trump de a invita Rusia la G7
Pe lângă discuțiile despre G7, Putin și Trump au discutat despre măsurile implementate în cele două țări împotriva noului coronavirus, precum și despre situația de pe piața petrolului, fiind de acord că acordul OPEC contribuie la o restabilire treptată a cererii și la stabilizarea prețurilor.

De asemenea, președintele rus și-a felicitat omologul american pentru prima lansare spațială de pe teritoriul SUA din ultimii nouă ani – iar ambii lideri au reconfirmat dorința de a continua cooperarea reciproc avantajoasă în domeniul cercetării și explorării în spațiu.

Nu în ultimul rând, președinții Putin și Trump au discutat despre necesitatea intensificării dialogului ruso-american cu privire la stabilitatea strategică și crearea încrederii între Moscova și Washington în domeniul militar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0