Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O nouă „afacere” în Moldova pe timp de pandemie: Pentru ce au fost reținuți doi polițiști

Abonare
Și-au încercat norocul în „afaceri” chiar și în timpul când în Republica Moldova era instituită stare de urgență. Au ajuns însă în vizorul CNA.

CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. Doi polițiști de frontieră și doi șoferi de pe cursa Moldova-Italia au ajuns în vizorul ofițerilor Centrului Național Anticorupție după ce în perioada stării de urgență au reușit să pună pe roate o „afacere” cu certificate medicale false, cu rezultat negativ la Covid-19, dar și contracte de muncă falsificate.

Igor Dodon în vizită de lucru în orașul Soroca - Sputnik Moldova
Politică
Un producător de măști medicinale i-a făcut o propunere lui Igor Dodon – Foto  

Pentru a facilita traversarea ilicită a frontierei de stat de către cetățenii Republicii Moldova, șoferii le-au oferit mită angajaților PF.

Mai mult, cei patru sunt bănuiți că pretindeau de la doritorii de a pleca peste hotare diverse sume de bani pentru a le perfecta actele necesare - atât pentru ieșirea din țară cât și pentru intrarea în Republica Moldova.

„Astfel, pentru certificatul de Covid-19 negativ și contractul de muncă se cereau între 50 și 90 de euro, iar pentru a nu fi plasat în autoizolarea obligatorie de 14 zile la intrare - încă 100 de euro”, este precizat într-un comunicat de presă al CNA.

Un angajat la IGPF și doi șoferi de pe cursa Moldova-Italia au fost reținuți după ce, în după-amiază zilei de ieri, la punctele de trecere ale frontierei Giurgiulești-Galați și Leușeni-Albița, au fost efectuate percheziții.

Trei din cei patru bănuiți au fost plasați în izolator pentru 72 de ore și riscă închisoare de până la 10 ani, iar un polițist de frontieră este cercetat în stare de libertate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0