Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Admiterea 2020: De ce să înveți la Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice

Abonare
Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice este unica instituție de stat în domeniul învățământului artistic superior din Moldova.

Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice are trei facultăți. Profesorii instruiesc specialiști în domeniile muzicii, artei teatrale, coregrafice, multimedia, artelor plastice și designului.

Admiterea 2020: Ce avantaje oferă studiile la UASM - Sputnik Moldova
Video
Admiterea 2020: Ce avantaje oferă studiile la Universitatea Agrară de Stat din Moldova

”Noi pregătim cadre care ulterior se vor ocupa de producția artistică și culturală care este menită să înnobileze sufletul omului. Avem trei facultăți. Facultatea Artă Muzicală – aici pregătim muzicieni absolut pentru toate domeniile de muzică, toate instrumentele, canto dirijat, compoziție, muzicologie – ce ține de muzica academică. De asemenea, avem specialități care pregătesc viitori muzicieni care vor activa în domeniul muzicii populare și interpreți la toate instrumentele și vocaliști, cântăreți și cercetători etnomuzicologi. Altă facultate este Arte Plastice, Decorative și Design, unde pregătim viitori pictori, sculptori, graficieni, tapiseri, ceramiști, designeri de interior și designeri vestimentari. A treia facultate este Facultatea Artă Teatrală, Coregrafică și Multimedia. Aici avem profilul artă teatrală unde pregătim actori, regizori, teatrologi, manageri din domeniul teatrului, coregrafi și specialiști în pedagogia dansului”, a declarat rectorul AMTAP, Victoria Melnic.

Procesul didactic la AMTAP este orientat spre educarea unor personalități artistice. Rezultatul final al procesului didactic este apreciat de specialiștii şi de public.

Admiterea 2020 este un proiect realizat în comun de Sputnik Moldova și Uniunea Naţională a Studenţilor şi Tineretului din Moldova (UNSTM).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0