Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O companie din România a suspendat zborurile spre și dintre Moldova – detalii

© Sputnik / Miroslav RotariСамолет
Самолет - Sputnik Moldova
Abonare
O companie aeriană românească a suspendat până la mijlocul lunii august cursele aeriene spre și dinspre șase țări, inclusiv Republica Moldova, ca urmare a restricţiilor de călătorie impuse de autorităţile de la București.

CHȘINĂU, 22 iul – Sputnik. Compania românească „Tarom” a anunțat că suspendă până la 15 august cursele spre și dintre Republica Moldova și alte cinci țări.

Заповедник Нижний Прут - Sputnik Moldova
Societate
Caz bizar la frontieră: Un moldovean n-a înțeles restricțiile – Foto

Compania a precizat că a luat această decizie ca urmare a restricţiilor de călătorie impuse de către autorităţile din România din cauza pandemiei cu COVID-19. Au mai fost suspendate zborurile către Egipt, Iordania, Serbia, Turcia și Liban.

Călătorii sunt anunțati că pot rambursa biletele sau le pot reprograma pentru alte zile, după 15 august, fără taxe de modificare.

Ambasada României la Chișinău a informat că, din 21 iulie 2020, prin hotărârea autorităților de la București, a fost instituită măsura carantinei de 14 zile pentru persoanele care sosesc în România din ţările de risc epidemiologic ridicat, inclusiv din Republica Moldova.

Cetăţenii Republicii Moldova care nu se încadrează în categoriile de excepţii stabilite de autoritățile de la București, despre care Sputnik a scris anterior, nu au dreptul să intre pe teritoriul României.

Totodată, persoanele care doar tranzitează România şi nu prezintă simptomatologie specifică infecţiei cu noul coronavirus, indiferent de ţara de provenienţă sau destinaţie, sunt exceptate de la măsura izolării.

Autoritățile române recomandă ca tranzitul să se facă neîntrerupt, utilizând coridoarele umanitare special create în acest sens.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0