Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tragedia de la Piatra: În ce stare se află fiul primăriței decedate

© Sputnik / Yana ZaharovaSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Starea de sănătate a minorului care a suferit în accidentul tragic din satul Piatra, Orhei, rămâne neschimbată, au comunicat surse din cadrul Institutului Mamei și Copilului din Chișinău.

CHIȘINĂU, 22 iul – Sputnik. Starea de sănătate a minorului de 14 ani, care a ajuns în noaptea de sâmbătă la Institutul Mamei și Copilului după un tragic accident, rămâne neschimbată. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de ofițerul de presă al instituției, Maxim Cazacu. Potrivit lui, băiatul este internat în stare gravă, dar stabilă în secția reanimare. Minorul nu și-a revenit din comă, dar starea de sănătate nu a dat semne de agravare. Maxim Cazacu spune că pacientul a ajuns la spital cu multiple traumatisme, inclusiv cranio-cerebrale, dar și ale toracelui şi picioarelor.

Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Accidente
Accidentul îngrozitor în care a murit primarul comunei Piatra: Poliția a dezvăluit detalii

Deocamdată, medicii nu se pot pronunța în privința evoluției stării copilului. Băiatul este fiul primarului din Piatra, care a decedat în noaptea de sâmbătă chiar la locul accidentului. În urma impactului violent s-a stins și o femeie de 60 de ani, iar o tânără de 21 de ani a murit peste câteva ore la spital.

Accidentul de la Piatra a fost provocat de un bărbat de 30 de ani din localitatea Susleni, același raion. El venise în satul vecin la o petrecere. A consumat alcool și a urcat la volanul automobilului în stare de ebrietate. Potrivit poliției, el avea 1,33 mg/l de alcool în aerul expirat. Șoferul s-a antrenat într-o depășire pe contrasens și a intrat într-un grup de șase oameni, pe patru dintre care i-a spulberat.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Orhei, Elena Băetrău, a comunicat pentru Sputnik Moldova că șoferul a fost reținut pentru 30 de zile. Acesta și-a recunoscut vina, iar acum riscă între 7 și 12 ani de închisoare.

Primarul în vârstă de 49 de ani din satul Piatra a fost condus ieri pe ultimul drum.

Comisia Electorală Centrală urmează să stabilească în timp de 30 de zile data alegerilor locale pentru comuna Piatra, iar scrutinul va avea loc nu mai devreme de 60 de zile de la decizia instituției.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0