Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Teroristul din Luțk a avut complici: Ce spune autoritățile ucrainene

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaАвтомобили скорой помощи на улице, где стоит автобус, захваченный мужчиной, имеющим при себе взрывчатку и оружие (21 июля 2020). Луцк
Автомобили скорой помощи на улице, где стоит автобус, захваченный мужчиной, имеющим при себе взрывчатку и оружие (21 июля 2020). Луцк - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre complicii bărbatului care a luat ostatici la Luțk este din Harkov, la domiciliul acestuia au fost găsite arme și explozibil.

CHIȘINĂU, 22 iul – Sputnik. În cadrul operațiunii de aseară de eliberare a ostaticilor, nimeni nu a avut de suferit, au anunțat instituțiile de forță din Ucraina, teroristul a fost arestat. Acesta a avut și complici, care au fost identificați și reținuți.

Luare de ostatici în Ucraina - Sputnik Moldova
Presa ucraineană anunță că în orașul Luțk s-au auzit mai multe explozii

Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Arsen Avakov, a comunicat pentru presă că la Harkov a fost reținut un apropiat al bărbatului care a luat ostatici, la domiciliul acestuia fiind găsite câteva arme, cartușe și substanțe explozibile

”Este  vorba de lumea criminală, care a stat un timp îndelungat după gratii, care și-a creat propria noțiune despre dreptate, despre valoarea vieții omenești , din păcate, așa s-a întâmplat… Îl așteaptă o perioadă foarte lungă de închisoare”, a spus Avakov.

El a precizat că au fost luați în total 13 ostatici și toți sunt vii și nevătămați.

​De asemenea, potrivit lui, bărbatul are probleme psihice. Acesta se numește Maxim Krivoșei, are 44 de ani și are două condamnări la activ. El și-a explicat gestul prin "nemulțumirea față de sistemul existent".

Amintim, criza ostaticilor a început în dimineața de 21 iulie, bărbatul cu antecedente penale a luat ostatici pasagerii autobuzului Beresteciko - Krasnilovka, înaintând mai multe revendicări ideologice față de funcționarii politici și judecători.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, i-a felicitat pe toți pentru reușita operațiunii de eliberare a ostaticilor, menționând că ”terorismul nu-și are locul în nicio țară”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0