Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Secția Consulară a Ambasadei României la Chișinău își reia activitatea: Detalii

© Sputnik / Мирослав РотарьПосольство Румынии в Молдове
Посольство Румынии в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasada României la Chișinău informează cu privire la activitatea secției consulare începând cu data de 27 iulie.

CHIȘINĂU, 22 iul – Sputnik. Secția Consulară a Ambasadei României la Chișinău își reia gradual activitatea din 27 iulie, informează misiunea diplomatică. 

Дорожные указатели на молдавско-румынской границе. КПП Кагул-Оанча. - Sputnik Moldova
Regulile de intrare în România: Ce trebuie să știe cetățenii moldoveni
Astfel, solicitanții de servicii consulare vor putea depune cererile pentru obținerea documentelor de stare civilă (înregistrare primară a nașterii, înscriere naștere și căsătorie în registrele de stare civilă românești) și călătorie (pașaport electronic).

IMPORTANT, aceste servicii sunt doar pentru solicitanții ale căror programări au fost anulate în contextul COVID-19. Solicitanții vor primi un e-mail cu data noii programări, cererile fiind reprogramate cu respectarea ordinii cronologice a anulării acestora.

Secția Consulară va procesa solicitări de vize aferente călătoriilor esențiale (reîntregire a familiei, situații medicale, transportatori, personal medical), precum și pentru vize de lungă durată în scop de studii, respectiv de muncă (doar pentru lucrători înalt calificați și lucrători sezonieri în agricultură), astfel:

  • solicitările de vize de studii pot fi depuse doar de către persoanele care au fost admise la studii și dețin scrisoarea de acceptare la studii emisă de către Ministerul Educației și Cercetării (nu și de către cele care doresc să se înscrie la o unitate de învățământ din România sau să depună dosarul);
  • solicitările de vize de muncă pentru lucrători înalt calificați trebuie însoțite de avizul eliberat de către Inspectoratul General pentru Imigrări din România, pe care este înscrisă mențiunea „Înalt calificat”, iar cele pentru lucrători sezonieri în agricultură de avizul pe care este înscrisă mențiunea „Sezonier”, precum și de un document emis de către angajator, din care să rezulte codul CAEN și să fie descrisă activitatea desfășurată în sectorul agricol.
  • celelalte tipuri de vize de muncă încă nu se procesează

Accesul pe teritoriul Consulatului României este permis doar cu respectarea normelor de protecție și securitate pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0