Republica Moldova va avea un nou program cu FMI: Detalii

© AFP 2024 / Mandel NganLe Fonds monétaire international (FMI)
Le Fonds monétaire international (FMI)  - Sputnik Moldova
Abonare
Discuții privind elaborarea și lansarea unui nou program cu Fondul Monetar Internațional au avut loc între conducerea Parlamentului și șeful misiunii FMI.

CHIȘINĂU, 22 iul – Sputnik. Un nou program cu Fondul Monetar Internațional va fi elaborat și lansat în Republica Moldova. Discuții în acest sens au avut loc ieri între președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și vicepreședinții, Mihail Popșoi și Alexandru Slusari cu șeful misiunii FMI, Ruben Atoyan.

În cadrul discuției, care a avut loc în format online, Zinaida Greceanîi a menționat că Republica Moldova este interesată de noul program cu FMI și va depune toate eforturile în realizarea agendei necesare pentru lansarea acestuia. 

Sergiu Pușcuța Viceprim-ministru, Ministru al Finanţelor - Sputnik Moldova
Moldova are nevoie de bani: Pușcuța spune când va semna Guvernul un nou program cu FMI
Șeful misiunii FMI a menționat că printre pilonii pe care se axează programul se evidențiază transparența actului decizional și a guvernanței, combaterea corupției, consolidarea instituțiilor statului, menținerea independenței Băncii Naționale a Moldovei.

Un alt subiect abordat în cadrul discuțiilor s-a referit la impactul asupra situației bugetare creat din cauza crizei pandemice.

Noul program de finanțare urmează să fie discutat în cadrul bordului FMI în luna septembrie. Amintim că în luna aprilie a acestui an, Fondul Monetar a aprobat un credit de urgență pentru Moldova în valoare de 235 de milioane de dolari. Asta după ce în luna mai Guvernul s-a adresat FMI solicitând sprijin pentru depășirea urmărilor crizei economice generate de pandemie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0