Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Admiterea 2020: Ce oportunități oferă Universitatea de Stat din Moldova

Abonare
Universitatea de Stat din Moldova este lider recunoscut al sistemului național de învățământ superior. În cei 74 de ani de la fondare, aici au fost înregistrați peste 100 de mii de absolvenți. Instituția are 11 facultăți.

Universitatea de Stat din Moldova oferă întreaga gamă de specialități solicitate de candidații la studii. USM dispune de o bază tehnico-materială bine dotată, care asigură toate domeniile de activitate universitară. Instituția are 11 blocuri de studii, 16 cămine, șase centre de cercetare științifică, cu 26 de laboratoare, Bibliotecă, Centru de Tehnologii Informaționale, Centru editorial, 12 centre culturale şi lingvistice, Casă de cultură, un Palat al Sporturilor, patru săli de sport, trei cantine studențești, șase baze de practică și chiar trei baze de odihnă.

Tot ce trebuie să cunoști dacă vrei să studiezi la Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă” - Sputnik Moldova
Video
Tot ce trebuie să cunoști dacă vrei să studiezi la Universitatea ”Ion Creangă”

Anual, la Universitatea de Stat din Moldova sunt înmatriculați până la 4 mii de studenți din toată țara. Tinerii pot învăța la USM atât la buget, cât și prin contract.

''Universitatea de Stat din Moldova este prima universitate din țară. Are o bogată ofertă educațională, peste 60 de programe de studii la licență și peste 60 de programe de studii la masterat. Vă invităm să profitați de această oportunitate, să vă realizați, să aveți studii de calitate, oferta noastră și Universitatea de Stat din Moldova este deschisă pentru toți tinerii din Republica Moldova'', a declarat Violeta Cojocaru, prorector pentru Activitatea Studențească, USM.

În acest an, Universitatea a instituit trei tipuri de burse noi: de excelență, nominale și pedagogul viitorului. Studenții care vor beneficia de aceste burse, vor avea asigurate studii și cazare gratuite. Candidații au posibilitate să fie cazați în cămine, unde au wi-fi gratuit. Datorită programelor comune cu alte universități, la final studenții pot primi două diplome de studii. În prezent, 10 mii de tineri își fac studiile la Universitatea de Stat.

Admiterea 2020 este un proiect realizat în comun de Sputnik Moldova și Uniunea Naţională a Studenţilor şi Tineretului din Moldova (UNSTM).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0