Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Admiterea 2020: Ce avantaje oferă studiile la Universitatea de Stat din Cahul

Abonare
În cadrul Universității de Stat din Cahul activează 106 profesori cu grade didactice și științifice. Universitatea are relațiile de strânsă cooperare cu o serie de instituții de învățământ superior din țară și de peste hotare.

Universitatea „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul pregătește specialiști din sudul țării în diverse domenii. Universitatea „Bogdan Petriceicu Hașdeu” are trei facultăți. Facultatea de Filologie și Istorie, Facultatea de Drept și Administrație Publică și Facultatea de Economie, Inginerie și Științe Aplicate.

”În laboratorul de chimie și microbiologie își desfășoară activitățile de studii studenții de la specialitatea Inginerie și Management în Industria Alimentară. În acest laborator se desfășoară orele de microbiologie generală. Microbiologia alimentelor și chimia generală, chimia fizică coloidală și analize fizico-chimice. În anul doi studenții mai realizează și orele de laborator de la disciplina chimia alimentelor,” a declarat profesorul universitar, Liliana Șeremet. 

Univeritatea dispune de săli de studii și laboratoare dotate cu tehnica necesară pentru ca studenții să însușească cât mai bine orele. 

Emil Ceban - Sputnik Moldova
Află detalii despre regulile de admitere și ofertele de studii de la USMF

”Acesta este laboratorul de tehnologii în industria alimentară în care își desfășoară orele de laborator studenții de la specialitatea Inginerie și Management în Industria Alimentară. Tehnologiile pe care le studiază sunt tehnologii în industria laptelui și a cărnii. Tehnologia produselor de panificație, produselor zaharoase conserve vegetale și alte tipuri de produse. În planul de învățământ al studenților există câte 30 de ore de seminar și laborator. Aici sunt desfășurate toate activitățile, plus proiectarea de produse noi în cadrul disciplinei de proiectare de produse noi în industria alimentară”, a declarat profesorul universitar, Liliana Șeremet. 

În cadrul Universității de Stat din Cahul activează 106 profesori cu grade didactice și științifice. Universitatea are relațiile de strânsă cooperare cu o serie de instituții de învățământ superior din țară și de peste hotare. Universitatea a beneficiat de mai multe granturi europene pentru dezvoltarea instituțională și creșterea calității studiilor.

Admiterea 2020 este un proiect realizat în comun de Sputnik Moldova și Uniunea Naţională a Studenţilor şi Tineretului din Moldova (UNSTM).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0