Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Evoluția COVID-19 în Moldova: Date actualizate oferite de Ministerul Sănătății

© AFP 2022 / SAUL LOEBпалата
палата - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat zece noi decese cauzate noul tip de coronavirus.

CHIȘINĂU, 21 iul - Sputnik. Ministerul sănătății anunță 327 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova, dintre care 7 în Transnistria. Din numărul total de cazuri, 1 caz este de import (Italia).

Медицина - Sputnik Moldova
Testarea primului vaccin împotriva COVID-19 a fost finalizat cu succes în Rusia

Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu COVID-19 a atins cifra de 21 de mii 442 de cazuri. În total, până la ziua de astăzi, 14 599 persoane s-au tratat de COVID-19.

Totodată, instituția precizează că în această zi au fost efectuate 1733 de teste, dintre care primar – 1211 şi repetat – 522.

Din numărul total de cazuri, 19 sunt în rândul lucrătorilor medicali: medici-4, asistenți medicali-15.

Ministerul sănătății anunță despre 10 noi cazuri de deces din cauza coronavirusului:

  • Deces 698: Bărbat de 68 ani, din raionul Ialoveni. Internat la data de 2 iulie, la Institutul Oncologic. Comorbidități: cancer.
  • Deces 699: Femeie de 75 ani, din raionul Basarabeasca. Femeia a decedat la domiciliu, fiind refuzată spitalizarea. Comorbidități: insuficiență cardiacă gr. III, diabet zaharat, hipertensiune arterială gr.III.
  • Deces 700: Bărbat de 78 ani, din raionul Criuleni. Transferat la data de 16 iulie, de la Spitalul Raional Criuleni, la Dispensarul Republican de Narcologie. Comorbidități: cardiomiopatie, boală toxică a ficatului.
  • Deces 701: Femeie de 48 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 21 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: bronhopneumopatie cronică, tulburare psihotică polimorfă cu semne de schizofrenie.
  • Deces 702: Femeie de 43 ani, din raionul Florești. Transferată la data de 7 iulie, de la Spitalul Raional Florești, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: boală renală cronică, pancreatită cronică, sindrom hepato-renal.
  • Deces 703: Bărbat de 72 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 7 iulie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, pancreatită cronică, cardiopatie hipertensivă.
  • Deces 704: Bărbat de 63 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 19 iulie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie hipertensivă, dismetabolică, hipertensiune arterială.
  • Deces 705: Bărbat de 81 ani, din raionul Ocnița. Internat la data de 26 iunie, la Spitalul Raional Ocnița. Comorbidități: cardiopatie ischemică cronică.
  • Deces 706: Bărbat de 55 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 18 iulie, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: diabet zaharat.
  • Deces 707: Femeie 51 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 9 iulie, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: diabet zaharat, cardiomioptie hipertensivă, hipertensiune arterială.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0