Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Testarea primului vaccin împotriva COVID-19 a fost finalizat cu succes în Rusia

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vaccinul împotriva coronavirusului nu a fost pus încă în folosință, utilizarea acestuia în afara cadrului studiilor clinice nu este încă posibilă.

CHIȘINĂU, 20 iul - Sputnik. Ministerul Apărării a finalizat oficial studiile clinice asupra primului vaccin rusesc împotriva coronavirusului. În prezent, al doilea grup de 20 de voluntari au fost externați din spitalul militar din Burdenko. Primul grup de persoane a fost externați acum câteva zile.

Medicii au urmărit timp de 28 de zile reacția la medicament și au ajuns la concluzia că vaccinul este unul sigur și nu provoacă reacții adverse grave.

Tuturor pacienților le-a fost făcută analiza de sânge înainte de externare, care a confirmat prezența anticorpilor și imunitatea la COVID-19.

Илон Маск. Архивное фото. - Sputnik Moldova
Tesla va participa la dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului

Următorul obiectiv al cercetării este de a determina care este durata imunității dobândite la persoanele care au fost vaccinate.

De asemenea, una dintre cele mai importante probleme este momentul lansării medicamentului, acum se va decide problema înregistrării de către stat.

Vaccinul dezvoltat încă nu este utilizat în afara cercetărilor, au menționat reprezentanții instituției.

Amintim: mai devreme, oamenii ruși de știință pentru prima dată au fost capabili să obțină anticorpi care neutralizează virusul SARS-CoV-2 (agent cauzal al infecției cu coronavirus).

Aceasta este o adevărată descoperire în știință, deoarece rezultatele obținute vor ajuta foarte mult în îmbunătățirea atât a medicamentelor pentru COVID-19, cât și a vaccinului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0