Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tarife mai mari la apă și canalizare pentru unele localități din țară

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaActivitatea serviciilor comunale
Activitatea serviciilor comunale - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
„Apă-Canal Cantemir” a solicitat creșterea tarifului mediu pentru apă și canalizare cu aproape nouă lei, dar ANRE a decis că o creștere atât de mare nu poate fi acceptată.

CHIȘINĂU, 21 iul - Sputnik. Agenția Națională de Reglementare în Energetică a majorat tarifele pentru utilizarea serviciilor întreprinderii „Apă-Canal Cantemir”. Este vorba de furnizarea apei, canalizare și tratarea apelor uzate. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe online din această dimineață.

Президент Республики Молдова Игорь Додон - Sputnik Moldova
Igor Dodon: Ce se va întâmpla cu tarifele la gaz și curent pe fundalul deprecierii leului

„Apă-Canal Cantemir” a solicitat majorarea tarifului mediu pentru apă până la 16,85 de lei pe metru cub, pentru canalizare - până la 11,15 lei, iar tariful general - până la 28 de lei.

„Astfel, vorbim despre o creștere medie de 8,84 de lei pe metru cub sau 46,13% în comparație cu tariful actual”, a menționat raportorul Olga Lozan.

Potrivit acesteia, „Apă-Canal Cantemir” are licență pentru a furniza servicii de alimentare cu apă și canalizare în orașul Cantemir, iar în localitățile rurale poate presta servicii de aprovizionare cu apă.

Până acum, tariful pentru apă și canalizare, stabilit de „Apa-Canal Cantemir”, era de 19,16 lei pe metru cub, din care separat pentru apă - 12,63 lei pe metru cub, iar pentru canalizare - 6,53 lei pe metru cub. Prețurile respective au fost aprobate în 2007.

În context ANRE a stabilit creșterea costurilor serviciilor „Apă-Canal Cantemir” după cum urmează:

  • pentru apă - până la 15,13 lei pe metru cub;
  • pentru sistemul de canalizare - până la 7,59 lei;
  • iar tariful general va fi de 22,72 lei.

În termen de 60 de zile de la publicarea avizului Agenției Naționale de Reglementare în Energetică, Consiliul Local trebuie să aprobe noile tarife propuse. Decizia ANRE, poate fi contestată în termen de o lună.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0