Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Putin a semnat decretul cu privire la strategia națională de dezvoltare până în 2030

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент России Владимир Путин, архивное фото
Президент России Владимир Путин, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul prin care stabilește obiectivele strategiei naționale de dezvoltare până în anul 2030.

CHIȘINĂU, 21 iul – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul „cu privire la obiectivele național ale dezvoltării Rusiei până în anul 2030”, este anunțat pe pagina oficială a Kremlinului.

Президент РФ В. Путин провел заседание Совета по развитию гражданского общества и правам человека - Sputnik Moldova
Rusia
Putin a cerut crearea unor stimuli pentru îmbunătățirea sferei sociale

În textul documentului sunt definite scopurile naționale de dezvoltare a țării până la anul 2030. Printre acestea se regăsesc protejarea populației, sănătatea și bunăstarea oamenilor; oportunități pentru autorealizarea și dezvoltarea talentelor; un mediu confortabil și sigur pentru viață; munca demnă și un antreprenoriat de succes; digitalizarea.

În decret sunt stabiliți indicatorii țintă care caracterizează realizarea obiectivelor stabilite pentru anul 2030.

În document sunt indicate următoarele obiective naționale: “Protejarea populației, sănătatea și bunăstarea oamenilor”, “Oportunități pentru autorealizare și dezvoltarea talentelor”, “Un mediu confortabil și sigur pentru viață, “O muncă demnă”, “Eficientă și un antreprenoriat de succes”, “Transformarea digitală”.

Anterior, prim-ministrul rus, Mihail Mișustin, a declarat că termenele de realizare a obiectivelor naționale ar putea fi prelungite până în anul 2030.

La rândul său, Putin a dispus adaptarea proiectelor naționale. De asemenea, la Consiliul pentru dezvoltarea strategică și proiecte naționale, președintele Rusiei a declarat că, pentru prima dată în istoria țării, Rusia are o șansă de a rezolva cardinal problema locativă a cetățenilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0