Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O nouă comisie parlamentară de anchetă: Va investiga atacurile raider din anii 2010-2012

© Sputnik / Rodion ProcaПарламент Parlament
Парламент Parlament - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul a creat o Comisie de anchetă care va investiga atacurile raider din anii 2010-2012 asupra băncilor din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 21 iul - Sputnik.  Comisia de anchetă pentru investigarea tuturor circumstanțelor preluării forțate a acțiunilor băncilor comerciale, companiilor de asigurări, reasigurări din Republica Moldova, exercitate în perioada anilor 2010-2012, a fost creată printr-o Hotărâre adoptate în cadrul ședinței de ieri a Parlamentului, la propunerea deputaților din fracțiunea PSRM. 

Видеокамера - Sputnik Moldova
Politică
Tensiunile din Parlament au încetat: Iată ce i-a liniștit pe deputați

Comisia va investiga activitatea autorităților responsabile ale statului, va audia părțile și persoanele implicate și va prezenta Legislativului, în termen de până la 120 de zile, raportul cu privire la rezultatele și concluziile anchetei.

”În ultimii ani se vorbește destul de mult despre acea vestită fraudă bancară, dar aceasta nu putea fi făcută fără a fi pregătită. Extragerea sumelor serioase din sistemul bancar era una dintre etape. Pentru ca societatea să cunoască izvoarele acestei fraude bancare avem nevoie de această comisie pentru a ajunge la miezul problemei și a oferi răspuns la toate întrebările care apar în societate”, a declarat deputatul PSRM Vasile Bolea.  

Comisia va fi reprezentată de deputați din toate fracțiunile parlamentare și va avea nouă membri. Este vorba despre Bogdan Țîrdea și Nicolae Pascaru din partea PSRM, Alexandru Oleinic care este deputat independent, Ludmila Guzun de la PDM, Dumitru Alaiba - PAS, Vasile Năstase de la PPDA, iar președintele comisiei va fi Andrian Lebedinschi. Totodată, fracțiunea Partidului Șor și Grupul Parlamentar PRO MOLDOVA urmează să-și numească reprezentanții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0