Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Covoare tradiționale, atârnate pe porți: Expoziție inedită într-un sat din Moldova

© Photo : Facebook / Olga MardariOlga Mardari
Olga Mardari - Sputnik Moldova
Abonare
Diverse covoare tradiționale, țesute cu grijă de gospodinele satului, au fost prezentate în cadrul unei expoziții în satul Ciulucani, Telenești, unele fiind moștenite din strămoși. Creațiile au împodobit porțile sătenilor, fiind admirate de către toți trecătorii.
Covoare tradiționale, atârnate de porți: Expoziție inedită într-un sat din Moldova

Primăria satului Ciulucani, în parteneriat cu Școala Raională de Arte Plastice "N. Moisei" din Telenești, a organizat recent o expoziție inedită: "Dor țesut în păretare!".

Peste o sută de modele cu o cromatică deosebită au fost expuse la poarta fiecărei gospodine, inițiativa fiind susținută de către toți sătenii.

Молдавские ковры - Sputnik Moldova
Societate
„Mi-am pus visul pe stative” - Povestea tinerei care promovează țesutul

"Inițial, ideea a fost ca să organizăm asemenea eveniment la Casa de Cultură din sat, însă din cauza pandemiei nu putem face acest lucru. Astfel, am venit cu inițiativa ca fiecare gospodină să prezinte la poarta casei acest tezaur nemaipomenit – covoarele moldovenești, cu miros de istorie și tradiție", a relatat pentru Sputnik profesoara de la Şcoala de Arte și coordonatoarea acestei expoziții, Olga Mardari.

Mai mult, Olga Mardari spune că prin această inițiativă își dorește să consolideze relația și legătura dintre generații, iar în viitorul apropiat vor fi organizate diverse masterclass-uri de țesut pentru a transmite în continuare tradițiile neamului nostru.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0