Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fără cozi la ghișee: Cum va putea fi depusă cererea de reexaminare a pensiei

© Sputnik / Evghenii PanasencoПенсионер
Пенсионер - Sputnik Moldova
Abonare
După ce Guvernul a dat aviz pozitiv unui proiect de lege cu privire la pensii, și deputații au votat pentru susținerea acestuia.

CHIȘINĂU, 21 iul – Sputnik. Cererea de reexaminare a pensiei pentru limită de vârstă va putea fi depusă și în mod electronic. Proiectul de lege a fost votat în cadrul ședinței de ieri de către 68 de deputați.

Sergiu Pușcuța - Sputnik Moldova
Cât de pregătite sunt autoritățile pentru a implementa fondurile nestatale de pensii

Astfel, beneficiarii vor putea depune cererea prin intermediul portalului guvernamental unic al serviciilor publice www.servicii.gov.md, portalului guvernamental al cetățeanului sau paginii web a Casei Naționale de Asigurări Sociale, www.cnas.md.

Inițiativa are ca scop sporirea capacității instituționale organelor de asigurări sociale în recepționarea și acordarea dreptului la pensie, precum și reducerea fluxului de beneficiari la ghișeele instituției.

Potrivit datelor CNAS, peste 18 mii de beneficiari urmează să solicite reexaminarea pensiilor pentru limită de vârstă începând cu 1 ianuarie anul viitor, iar în 2022 peste 19 mii de persoane vor beneficia de reexaminare.

În 2023 urmează a fi reexaminate pensiile pentru  circa 42597 de beneficiari.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0