Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Asistență financiară din partea UE: A fost semnat memorandumul de înțelegere

CC0 / Pixabay / rawpixel / Strângere de mâna
Strângere de mâna - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
A fost semnat Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind Asistența Macro-Financiară în valoare de 100 milioane euro și Memorandumul de Înțelegere în acest sens.

CHIȘINĂU, 21 iul - Sputnik. Viceprim-ministrul Serghei Pușcuța și Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei Octavian Armașu au semnat astăzi Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind Asistența Macro-financiară în valoare de 100 milioane euro și Memorandumul de Înțelegere în acest sens.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Societate
Pensionarii vor primi ajutor unic de 700 de lei - detalii

Ministrul Finanțelor a mulțumit Uniunii Europene pentru sprijinul constant și de durată oferit țării noastre de către partenerii din Uniunea Europeană în eforturile sale de modernizare și reformare.

Potrivit Acordului, obiectivul acestui împrumut este de a diminua constrângerile de finanțare externă ale țării, de a atenua balanța de plăți și necesitățile bugetului, precum și de a sprijini Republica Moldova în situația financiară actuală.

Împrumutul urmează să fie acordat în două tranșe egale. Debursarea primei tranșe este condiționată de semnarea Memorandumului de Înțelegere, în timp ce a doua tranșă va depinde de progresele înregistrate în implementarea prevederilor Memorandumului. Pentru debursarea tranșei 2 sunt propuse spre realizare 6 acțiuni.

Durata acordării împrumutului este de maxim 12 luni, iar maturitatea acestuia este de maxim 15 ani. Rambursarea împrumutului va avea loc într-o singură plată. Rata dobânzii aplicată pentru fiecare tranșă va depinde de costul la care se va împrumuta Comisia Europeană pe piața financiară internațională.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0