Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pensionarii vor primi ajutor unic de 700 de lei - detalii

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
Veste bună pentru mai multe categorii de pensionari din Republica Moldova. Aceștia vor primi un suport de la stat.

CHIȘINĂU, 15 iul – Sputnik. Beneficiarilor de toate tipurile de pensii stabilite până la 1 octombrie 2020, al căror cuantum lunar nu depășește 3000 de lei, domiciliați în Republica Moldova, li se acordă un suport financiar unic în sumă de 700 de lei. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Guvern. Excepție fac cei care primesc alocație pentru îngrijire, însoțire și supraveghere, stabilite până la 1 octombrie 2020.

Cuantumul suportului financiar unic nu se include în cuantumul pensiei și al alocațiilor sociale de stat, iar achitarea suportului financiar unic se efectuează de către Casa Națională de Asigurări Sociale prin intermediul prestatorului de servicii de plată care asigură plata pensiilor și alocațiilor sociale de stat.

Наводнение - Sputnik Moldova
Societate
Mai multe localități afectate de inundații: Zeci de familii vor primi ajutor de la stat

Sumele suportului financiar unic se achită beneficiarilor până la sfârșitul anului 2021.

Se vor bucura de acest suport beneficiarii de pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate, de urmaș, pentru vechime în muncă, unor categorii de angajați din aviația civilă, din cultură, pentru militarii în termen și familiilor acestora, pensii pentru funcționari publici, etc.  

De acest suport oferit din partea statului vor beneficia 659886 de persoane, inclusiv 462948 beneficiari de pensii pentru limită de vârstă, 109219 beneficiari de pensii de dizabilitate, 10897 beneficiari de pensii de urmaș, 723 beneficiari de pensii militarilor în termen și membrilor lor de familie și 68852 beneficiari de alocații sociale de stat.

Cheltuielile pentru implementarea prezentei hotărâri sunt acoperite din contul transferurilor de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0