Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a participat la lansarea construcției unei noi nave desant

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка президента РФ В. Путина в республику Крым
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в республику Крым - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin a participat la ceremonia de așezarea a chilei unei noi nave universale de asalt la uzina „Zaliv” din Kerci.

CHIȘINĂU, 20 iul – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, participă la așezarea chilei a navelor universale de desant (purtătoare de elicoptere) la uzina „Zaliv” din Kerci.

MIG-31 dotat cu rachetă Kinjal - Sputnik Moldova
MiG-31 – un vânător periculos în cer
Așezarea chilei reprezintă momentul lansării construcției navei.

Președintele a participat la ceremonia de instalare a plăcii de așezare a chilei pe nava universală desant „Ivan Rogov”. Placa conține informațiile generale despre navă și data în care i-a fost așezată chila.

Pe cea de a doua navă purtătoare de elicoptere – Mitrofan Moskalenko, va fi instalată de vicepremierul Iuri Borisov, viceministrul Apărării, Alexei Krivoruciko, comandantul Marinei Militare Ruse, Nikolai Evmenov.

În aceeași zi, la uzina Sevmaș (Severodninsk) a avea loc așezarea chilei a două submarine multirol a proiectului „Yasen-M” (proiectul 885-M) care vor purta numele “Voronej” și „Vladivostok”. Totodată, la Sankt Petersburg, la uzina “Severnaia Verf” a fost așezată chila a noului fregat al proiectului 22350 “Amiralul Yumașev” și “Amiralul Spiridonov”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0