Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultima Oră: Carabinieri și polițiști, în preajma Legislativului, dar nu și protestatari

© Sputnik / Miroslav RotariЗдание парламента
Здание парламента  - Sputnik Moldova
Abonare
Înainte de începerea ședinței în plen de astăzi a Legislativului, în care urmează să fie pusă la vot moțiunea e cenzură împotriva Guvernului Chicu, în prejma sediului Parlamentului autoritățile au scos câteva zeci de polițiști și carabinieri.

CHIȘINĂU, 20 iul – Sputnik. La ședința de astăzi a Forului Legislativ urmează să fie pusă la vot moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, lansată de săptămâna trecută de deputații Platformei DA, care a fost susținută prin semnături de parlamentarii din Pro Moldova și, mai apoi, de PAS.  

Ion Chicu Ион Кику - Sputnik Moldova
Politică
Guvernul Chicu merge astăzi în Parlament pentru moțiunea de cenzură: Detalii
Deocamdată nu se știe cum vor proceda cei din Partidul Șor, care, cel mai probabil, vor lipsi de la ședința de astăzi întrucât doi dintre aceștia au fost testați pozitiv la COVID-19.

Astăzi, înainte de plenul Parlamentului, Guvernul Chicu s-a întrunit în ședință, după care premierul Ion Chicu a anunțat că v-a merge Parlament unde va fi dezbătută moțiunea de cenzură.

„Astăzi la ora 14:00, din câte știm preventiv, în Parlamentul Republicii Moldova se va dezbate moțiunea de cenzură semnată de săptămâna trecută de reprezentanții a două partide politice. Am fost informat dimineață de doamna președinte al Parlamentului că astăzi se va convoca Biroul Permanent pentru a veni cu propunerea de a dezbate moțiunea, tot astăzi, la ora 14:00”, a declarat Ion Chicu în debutul ședinței Guvernului din această dimineață.

Precizăm că vineri, 16 iulie, deputații Platformei DA au anunțat moțiunea de cenzură de la tribuna Legislativului și, în același timp, în fața sediului Parlamentului a fost organizat un miting de protest la inițiativa grupului de inițiativă "Forța Veteranilor". Atunci protestatarii au încercat să blocheze circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Veteranii au desfășurat acțiuni de protest și duminică.

Ieri protestatarii au anunțat că vor reveni în fața Parlamentului atunci când acesta va examina moțiunea de cenzură. Însă astăzi ei lipsesc din preajma Legislativului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0