Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul va decide astăzi soarta Guvernului Chicu: Iată ce urmează

© Photo : Miroslav RotariИон Кику
Ион Кику - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a făcut declarații de presă după ședința de lucru cu președintele țării, Igor Dodon, și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

CHIȘINĂU, 20 iul - Sputnik. Premierul Ion Chicu a anunțat că azi, la ora 10:00, se va întruni Biroul Permanent al Parlamentului cu propunerea de a convoca astăzi ședința Parlamentului pentru dezbaterea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului, înaintată săptămâna trecută de fracțiunile Platforma DA și PAS. 

Корнелиу Чуря  - Sputnik Moldova
Ce spune politologul Corneliu Ciurea despre moțiunea împotriva Guvernului Chicu - Audio

”În funcție de rezultatele acestui exercițiu, vom lua deciziile ulterioare pentru activitățile noastre. Dacă Guvernul cade, vom avea statut de guvern în exercițiu și acest lucru va limita activitățile Executivului. De exemplu, nu vom putea semna miercuri cu UE acordul de asistență marcofinanciară, nu vom putea semna memorandumul cu FMI, nu vom putea lua și alte decizii care nu pot fi adoptate de un Guvern în exercițiu”, a declarat premierul Ion Chicu.

De menționat că astăzi, la ora 10:00, Ion Chicu va prezida ședința Cabinetului de Miniștri.

Recent, președintele Igor Dodon a declarat pentru Sputnik Moldova că tentativele de a demite Guvernul, după ce acesta a adoptat decizii importante pentru cetățeni, arată mai curând fie ca o aventură a partidelor din fostul bloc ACUM, fie ca o înțelegere cu forțele oligarhice, care vor să-și restabilească controlul asupra instituțiilor de stat. Președintele consideră că actualul Guvern, condus de Ion Chicu, face față situației de criză și nu există motive clare pentru demiterea acestuia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0