Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moțiunea de Cenzură: Cine va susține demiterea Guvernului Chicu

© Sputnik / Miroslav Rotariкабинет министров
кабинет министров  - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții câtorva partide parlamentare și-au anunțat intenția de a susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu.

CHIȘINĂU, 20 iul – Sputnik. Cel puțin trei partide parlamentare vor susține proiectul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Intenția în acest sens și-au anunțat-o în această dimineață deputații de la PPDA și Pro Moldova, iar PAS a anunțat acum câteva zile că a semnat pentru demiterea actualului Cabinet de Miniștri.

„Demiterea guvernului Chicu nu este un moft al Platformei DA, este o urgență națională”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unui briefing de presă.

Năstase mai spune că „toate derapajele și incoerențele administrative grave ale guvernului Chicu sunt expuse în textul moțiunii de cenzură, semnată de 27 de deputați”.

Ion Chicu Ион Кику - Sputnik Moldova
Politică
Guvernul Chicu merge astăzi în Parlament pentru moțiunea de cenzură: Detalii

Liderul PPDA a menționat că acest Guvern nu mai poate fi lăsat în funcție și a îndemnat toți deputații să voteze moțiunea de cenzură.

Liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, a declarat cu puțin timp în urmă că deputații formațiunii vor susține proiectul de moțiune.

„Noi, deputații Pro Moldova, ne vom prezenta astăzi în ședința plenului și vom face tot posibilul să alungăm acest regim”, a declarat Andrian Candu în cadrul unei conferințe de presă.

Anterior, Partidul Acțiune și Solidaritate a semnat moțiunea de cenzură contra guvernului Chicu, dar ce vor face astăzi în Parlament deocamdată nu au anunțat. Reprezentanții PAS spuneau zilele trecute că este nevoie de certitudinea că vor fi identificate voturi pentru demiterea Guvernului și pentru învestirea unui nou Executiv.

Igor Dodon spune ce va urma dacă va fi destituit Guvernul Chicu>>>

Fracțiunea Partidului Șor, la fel, nu a avut deocamdată o reacție privind prezența la ședința de astăzi, dar cel mai probabil, deputații vor lipsi întrucât doi dintre aceștia au fost testați pozitiv la COVID-19. O astfel de decizie a fot luată de conducerea Legislativului. Ulterior, reprezentanții formațiunii politice au venit cu o reacție la această decizie, insistând să participe la ședința de astăzi. Deputații au menționat că sunt gata să se conformeze tuturor cerințelor medicale pentru a evita răspândirea virusului și a propus ca o soluție, organizarea ședinței în regim online.

Pentru ca moțiunea de cenzură să treacă și guvernul să fie demis este nevoie de votul a cel puțin 51 de deputați. Coaliția de guvernare formată din PSRM și PDM dispune de 50 de voturi, dar este susținută de regulă și de deputatul independent Alexandru Oleinic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0