Un nou simptom al coronavirusului, care apare înaintea celorlalte

© Sputnik / Anatolii KiriakМедицинский работник проводит тест на коронавирус
Медицинский работник проводит тест на коронавирус - Sputnik Moldova
Abonare
Savanții au comunicat despre un nou simptom al COVID-19 care apare cu aproximativ două zile înaintea celorlalte.

CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Specialiștii din Spania au identificat un nou simptom care poate semnala existența infecției cu coronavirus. Informația a fost publicată în revista JAMA Dermatology.

În cadrul studiului au participat mai bine de 20 de oameni cu vârste cuprinse între 40 și 69 de ani. Savanții au găsit la aproximativ o treime dintre aceștia (29%) o erupție puternică pe mucoasa cavității bucale – enantem.

Медработник проверяет девушку на наличие коронавирусной инфекции в Пекине  - Sputnik Moldova
Biolog: Care sunt simptomele ascunse ale coronavirusului

Potrivit cercetătorilor, acest simptom era descoperit cu aproximativ două zile înaintea altor semne ale infecției cu noul tip de coronavirus.

Până în momentul de față, specialiștii nu au demonstrat cât de frecvent este acest simptom la persoanele care s-au infectat cu COVID-19.  Însăși studierea aceste chestiuni este dificil din cauza necesității de a respecta tehnica de securitate la contactul cu cei infectați. Astfel, există complicații în cazul examinării cavității bucale a pacienților.

Anterior, oameni de știință din SUA au ajuns la concluzia că pierderea simțului olfactiv, însă în lipsa guturaiului, este o particularitate distinctivă a coronavirusului de tip nou, care-l deosebește de o răceală obișnuită.

La stadii timpurii, pierderea mirosului în cazul când căile respiratorii nu sunt înfundate este simptomul-cheie la care bolnavul trebuie să facă de urgență testul pentru COVID-19.

La sfârșitul anului trecut, autoritățile chineze au anunțat despre un focar de pneumonie atipică în orașul Wuhan. Boala era provocată de noul tip de coronavirus SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19. Organizația Mondială a Sănătății a calificat infecția drept pandemie.

Numărul persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2 în lume a trecut de  14 milioane, în jur de 8 milioane s-au vindecat, iar peste 600 de mii au murit din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0