Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Cum s-au desfășurat protestele de duminică ale combatanților la Chișinău - Video

Abonare
Mitingul combatanților, care a avut loc duminică în preajma clădirii Parlamentului, a durat în jur de trei ore. La acțiune au participat câteva sute de persoane. Vedeți în video Sputnik cum s-a desfășurat protestul.

Participanții la conflictul armat de pe Nistru s-au adunat din nou pentru a picheta clădirea Parlamentului. Dacă inițial la protestele lor au răsunat în principal revendicări sociale în sprijinul drepturilor veteranilor, acum se aud mai multe și mai multe lozinci politice - de exemplu, cererea de demisie a președintelui, Guvernului și spicherului Parlamentului.

Участники боевых действий вооруженного конфликта на Днестре вновь на протест - Sputnik Moldova
Societate
Protestul combatanților din Chișinău: Revendicările protestatarilor sună altfel - Foto

Au fost curioase și referirile la unire: unii participanți la proteste având în vedere unirea forțelor veteranilor, iar alții – unirea cu România. Printre protestatarii erau și oameni cu drapelul țări vecine, iar apoi de pe scena improvizată au răsunat piese despre unirea celor două state.

În total, la pichetul care a avut loc duminică în fața organului legislativ suprem au participat câteva sute de oameni. Deși în cererea depusă la Primărie era indicat un număr orientativ de 45 de participanți. Până la 31 iulie, în țară este în vigoare starea de urgență  în sănătate publică, aceasta implicând  un șir de restricții. De exemplu, numărul de participanți la acțiunile de masă nu poate să depășească 50 de persoane.

Combatanții și-au declarat intenția de a protesta în fața Parlamentului și în ziua în care organul legislativ va examina moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de Ion Chicu. Ei nu exclud și organizarea unor  mitinguri în lanț în alte regiuni ale țării, în cazul în care solicitările lor cu privire la demisii cu vor fi satisfăcute.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0