Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât de greu este să deschizi o grădină zoologică particulară în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariDiana Rotaru
Diana Rotaru - Sputnik Moldova
Abonare
Diana Rotaru este administratoarea singurei grădini zoologice private din țară. Femeia spune că afacerea nu este atât de profitabilă precum cred unii oameni, însă a clădit-o cu mult suflet și trudă și niciodată nu ar putea renunța la ea.
Cât de greu este să deschizi o grădină zoologică particulară în Moldova?

Mai bine de 20 de ani, Diana Rotaru administrează singura grădină zoologică privată din țară. Menajeria găzduiește peste 100 specii de păsări și animale unice în țara noastră, admirate de către toți cei care pășesc pragul acesteia.

Însă, până a ajunge la un asemenea succes, trebuie parcursă o cale foarte lungă. Iată cum a început povestea și cum a pornit mica afacere:

Totul a pornit de la struți …

"Totul a pornit de la un interes personal față de struți. Cu 20 de ani în urmă în acest loc aveam o fermă de struți – unica pe atunci în Republica Moldova. Oamenii procurau ouă de struț și așa am devenit cunoscuți. Apoi, cu trecerea timpului am început să aducem animale, păsări domestice și exotice. În momentul de față avem peste 100 de specii de păsări și animale. Totodată, avem trei specii de struți și peste 20 de cai", a relatat în studioul Sputnik Diana Rotaru.

Pe timp de vară este bine, dar iarna nu avem vizitatori …

Lacul cu nuferi din Bardar, un loc de poveste - Sputnik Moldova
Lacul cu nuferi din Bardar, un loc de poveste

Îndată ce se încălzește timpul de afară, curtea grădinii zoologice este plină de vizitatori. Cei care hotărăsc să-și petreacă timpul aici au parte de multiple activități: pot să hrănească animăluțele, să facă plimbări cu caii etc. Însă cum vine sezonul rece, prin ogradă șuieră vântul.

"Toate aprovizionările le facem în sezonul cald. Iarna este mai complicat, însă animăluțele nu înțeleg că este o problemă, ei oricum au nevoie de hrană și atenție", a spus administratoarea.

După 20 de ani, cât pe ce să se distrugă afacerea

Diana Rotaru spune că în perioada stării de urgență grădina zoologică a trecut printr-o criză profundă. Proprietarii au fost nevoită să facă economii drastice: au redus din numărul de muncitori, dar și alimentația pentru animale și păsări a fost mai modestă.

Administratoarea spune că aceasta a fost cea mai grea perioadă prin care a trecut grădina zoologică, însă acum că și-a reluat activitatea speră că, puțin câte puțin, lucrurile vor reveni la normalitate.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0