Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Turismul local: Ce poți face în vacanță de vară în Moldova

© Sputnik / OsmatescoViorel Miron
Viorel Miron - Sputnik Moldova
Abonare
De obicei, moldovenii obișnuiau să-și petreacă vacanța de vară peste hotarele țării. În acest an însă, din cauza pandemiei, mulți dintre ei și-au anulat deja vacanțele programate din timp, optând pentru descoperirea unor locuri frumoase din țara noastră.
Turismul local: Ce poți face în vacanță de vară în Moldova

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Dezvoltarea Turismului din Moldova, Viorel Miron, în țara noastră, turismul este un domeniu în plină dezvoltare, unde există suficiente obiective turistice care, cu siguranță, vor impresiona pe fiecare.

Specialiștii susțin că în această perioadă turismul din Moldova ar putea cunoaște noi posibilități de dezvoltare. Viorel Miron afirmă că moldovenii vor avea în acest an frumoasa ocazie să redescopere turismul rural, cultural și destinațiile turistice vitivinicole.

"În această vară avem norocul de a descoperi foarte multe locuri frumoase și autentice. Moldovenii pot pune accent pe turismul rural, turismul activ de drumeții, tururi cu bicicleta, trasul cu arcul, tururi cu canoe, odihnă la prisacă și tururi gastronomice. De exemplu, localitățile rurale care au în spatele lor o istorie interesantă ce merită descoperită, bucatele tradiționale, și nu în ultimul rând, peisajele de la Țipova, Saharna, Orheiul Vechi, Soroca și altele", a menționat Viorel Miron.

Potrivit unui sondaj realizat în cadrul unei campanii naționale de relansare a turismului local, 71% dintre moldoveni sunt interesați să viziteze destinațiile turistice autohtone. Studiul arată că preferințele oamenilor sunt turismul familial, cultural, montan sau în natură, istoric și de recreere.

De menționat că în ultimii ani Republica Moldova a devenit o destinație turistică atractivă chiar și pentru turiștii străini. Cei care veneau să viziteze țara noastră, apreciau foarte mult originalitatea, autenticitatea locurilor și ospitalitatea moldovenilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0