Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Imagini memorabile: 40 de ani de la Jocurile Olimpice de la Moscova – Foto

Abonare
Exact acum 40 de ani, pe 19 iulie 1980, a avut loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară la Moscova. Vedeți cum s-a desfășurat evenimentul în galeria foto Sputnik.

Locul unde au avut loc ceremoniile de deschidere și închidere a Olimpiadei-80 a fost Stadionul central ”V.I. Lenin”, Lujniki (acum – Marea Arenă Sportivă ”Lujniki). Stadionul a fost inaugurat în anul 1956, iar înainte de Jocurile Olimpice a fost reconstruit.

Să te învingi pe sine: Calea olimpică a campioanei Larisa Popova - Sputnik Moldova
Video
Să te învingi pe tine însuți: Calea olimpică a campioanei Larisa Popova

Locul principal unde s-au desfășurat competițiile a fost Complexul Sportiv ”Olimpiiski”, care a fost construit în apropiere de stația de metrou ”Bulevardul Păcii” după proiectul realizat de Mihail Posohin și Boris Thor. El includea două edificii de bază: stadionul acoperit cu o capacitate de 35 de mii de spectatori, cel mai mare din Europa la momentul respectiv, și bazinul de înot (15 mii de oameni).

Jocurile Olimpice din 1980 au adus prima medalie de aur din istoria sportului moldovenesc – Larisa Popova a devenit campioană la canotaj academic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Accesați arhiva multimediaA XXII-a ediție a Jocurilor Olimpice s-a desfășurat la Moscova. Stadionul ”V.I. Lenin”. Ceremonia de deschidere.
Выступление физкультурников на церемонии открытия XXII Олимпийских игрых в Москве - Sputnik Moldova
1/15
A XXII-a ediție a Jocurilor Olimpice s-a desfășurat la Moscova. Stadionul ”V.I. Lenin”. Ceremonia de deschidere.
© Sputnik / Sergei Guneev Reprezentantul Comitetului Național Olimpic al Italiei la deschiderea Olimpiadei-80 de la Moscova.
Представитель Национального олимпийского комитета Италии во время открытия Олимпиады-80 в Москве - Sputnik Moldova
2/15
Reprezentantul Comitetului Național Olimpic al Italiei la deschiderea Olimpiadei-80 de la Moscova.
© Sputnik / Yuriy Abramochkin / Accesați arhiva multimediaUrsul Goșa a venit să participe la ceremonia de inaugurare a competițiilor olimpice la ciclism pe stadionul ”Krîlatsk”.
Медведь Гоша прибыл для участия в церемонии открытия олимпийских состязаний по велоспорту на стадион в Крылатское - Sputnik Moldova
3/15
Ursul Goșa a venit să participe la ceremonia de inaugurare a competițiilor olimpice la ciclism pe stadionul ”Krîlatsk”.
© Sputnik / Vladimir Akimov / Accesați arhiva multimediaFlacăra olimpică. Solemnitatea de deschidere a celei de-a XXII-a ediții a Jocurilor Olimpice (19 iulie-3 august). Stadionul central ”V.I. Lenin”, Lujniki.
Торжественное открытие XXII летних Олимпийских игр - Sputnik Moldova
4/15
Flacăra olimpică. Solemnitatea de deschidere a celei de-a XXII-a ediții a Jocurilor Olimpice (19 iulie-3 august). Stadionul central ”V.I. Lenin”, Lujniki.
© Sputnik / A. Knyazev / Accesați arhiva multimediaDeschiderea solemnă a celei de-a XXII-a ediții a Jocurilor Olimpice de la Moscova, 19 iulie 1980. Pe tribună - Ursulețul, mascota Olimpiadei-80.
Символ Олимпиады-80  Медвежонок на трибуне  - Sputnik Moldova
5/15
Deschiderea solemnă a celei de-a XXII-a ediții a Jocurilor Olimpice de la Moscova, 19 iulie 1980. Pe tribună - Ursulețul, mascota Olimpiadei-80.
© AP PhotoSpectatori cu drapelul american la deschiderea solemnă a Jocurilor Olimpice de la Moscova.
Зрители с амеркианским флагом на торжественной церемонии открытия Олимпийских игр в Москве - Sputnik Moldova
6/15
Spectatori cu drapelul american la deschiderea solemnă a Jocurilor Olimpice de la Moscova.
© Sputnik / A. Knyazev / Accesați arhiva multimediaDeschiderea solemnă a Olimpiadei-80.
Торжественное открытие Олимпиады-80 в Москве  - Sputnik Moldova
7/15
Deschiderea solemnă a Olimpiadei-80.
© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Accesați arhiva multimediaSuita de dans ”Prietenia popoarelor” la ceremonia solemnă de deschidere a celei de-a XXII-a ediții a Jocurilor Olimpice de la Moscova.
Танцевальная сюита Дружба народов на торжественной церемонии открытия XXII Олимпийских игр в Москве - Sputnik Moldova
8/15
Suita de dans ”Prietenia popoarelor” la ceremonia solemnă de deschidere a celei de-a XXII-a ediții a Jocurilor Olimpice de la Moscova.
© Sputnik / Sergei Subbotin / Accesați arhiva multimediaJune participante la sărbătoare, îmbrăcate în costume de ursuleț olimpic, la deschiderea ediției a XXII-a ediții a Jocurilor Olimpice.
Юные участники праздника в костюмах олимпийского мишки выступают на торжественном открытии Игр ХХII Олимпиады - Sputnik Moldova
9/15
June participante la sărbătoare, îmbrăcate în costume de ursuleț olimpic, la deschiderea ediției a XXII-a ediții a Jocurilor Olimpice.
© Sputnik / Vladimir Chistyakov / Accesați arhiva multimediaSolemnitatea de deschidere a celei de-a XXII-a ediții a Jocurilor Olimpice (19 iulie-3 august). Stadionul central ”V.I. Lenin”, Lujniki.
На торжественной церемонии открытия Олимпийских игр в Москве - Sputnik Moldova
10/15
Solemnitatea de deschidere a celei de-a XXII-a ediții a Jocurilor Olimpice (19 iulie-3 august). Stadionul central ”V.I. Lenin”, Lujniki.
© AP PhotoCeremonia de deschidere a celei de-a XXII-a ediții a Jocurilor Olimpice de la Moscova, 1980.
Церемония открытия XXII летних Олимпийских игр в Москве, 1980 год - Sputnik Moldova
11/15
Ceremonia de deschidere a celei de-a XXII-a ediții a Jocurilor Olimpice de la Moscova, 1980.
© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Accesați arhiva multimediaOaspeții Olimpiadei-80 sunt salutați de reprezentanții celor 15 republici ale URSS.
Представители пятнадцати республик СССР приветствуют гостей на XXII летних Олимпийских играх в Москве, 1980 год - Sputnik Moldova
12/15
Oaspeții Olimpiadei-80 sunt salutați de reprezentanții celor 15 republici ale URSS.
© Sputnik / Dmitryi Donskoy / Accesați arhiva multimediaEdiția a XXII-a ediții a Jocurilor Olimpice. Flacăra olimpică a fost aprinsă pe 19 iunie, pe altarul templului zeiţei antice Hera, și adusă de sportivi la Moscova.
Олимпийский огонь в Москве, 1980 год - Sputnik Moldova
13/15
Ediția a XXII-a ediții a Jocurilor Olimpice. Flacăra olimpică a fost aprinsă pe 19 iunie, pe altarul templului zeiţei antice Hera, și adusă de sportivi la Moscova.
© Sputnik / Sergey Subbotin / Accesați arhiva multimediaDefilarea sportivilor în timpul deschiderii celei de-a XXII-a ediții a Jocurilor Olimpice de la Moscova.
Праздничное шествие спортсменов во время открытия XXII летних Олимпийских игр в Москве, 1980 год - Sputnik Moldova
14/15
Defilarea sportivilor în timpul deschiderii celei de-a XXII-a ediții a Jocurilor Olimpice de la Moscova.
© Sputnik / A. Knyazev / Accesați arhiva multimediaStadionul central ”V.I. Lenin”,. Deschiderea solemnă a celei de-a XXII-a ediții a Jocurilor Olimpice.
Церемония открытия XXII летних Олимпийских игр в Москве, 1980 год - Sputnik Moldova
15/15
Stadionul central ”V.I. Lenin”,. Deschiderea solemnă a celei de-a XXII-a ediții a Jocurilor Olimpice.
Fluxul de știri
0