Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Să te învingi pe tine însuți: Calea olimpică a campioanei Larisa Popova

Abonare
Exact acum 40 de ani, pe 19 iulie 1980, a avut loc deschiderea legendarelor Jocuri Olimpice la Moscova. Competițiile i-au adus RSS Moldovenești prima medalie de aur.

Larisa Popova din Tiraspol în pereche cu Elena Hlopțeva din Minsk a cucerit la acea Olimpiadă medalia de cea mai înaltă probă la canotaj.

Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, campioana olimpică Larisa Popova a vorbit despre viață, sport și victoria pe care a obținut-o asupra sa.

Viitoarea campioană a început să facă sport încă din clasa întâi – baschet, apoi atletică ușoară. La secția de canotaj a ajuns datorită unei colege de clasă, care era nepoata  antrenorului.

”Ca vârstă eram întotdeauna înaintea adversarelor mele la cele mai lungi curse. Și am înțeles că sunt mai puternică și pot să obțin rezultate în acest gen de sport”, a mărturisit pentru Sputnik Popova.

Олимпийский огонь - Sputnik Moldova
Societate
Focul olimpic în RSS Moldovenească: Lucruri amuzante și fapte interesante - Foto
Antrenamente intense pe orice timp – uneori voiam să cedez și să las sportul, mai spune sportiva.

Însă în pofida tuturor greutăților, la 16 ani, ea a devenit campioană a URSS și a fost inclusă oficial în echipa sovietică. La Olimpiada din 1976 de la Montreal, echipa URSS a ocupat locul doi la canotaj academic.

Olimpiada de la Moscova i-a adus sportivei multașteptata medalie de cea mai înaltă probă.

”Jocurile Olimpice de la Moscova au fost o mare sărbătoare, au fost foarte bine organizate. A fost făcut totul pentru sportivi și antrenori: satul olimpic, obiective sportive – totul a fost la cel mai înalt nivel. Eu mai fusesem până la asta la Jocurile de la Montreal – însă nu poate fi vorba de vreo comparație. Sunt sigură că Jocurile de la Moscova au fost cele mai bune”, a menționat Popova.

În prezent, Larisa Popova este vicepreședinte al Comitetului Olimpic al Moldovei. Actualul ei vis este să crească noi campioni olimpici.

După cum a mărturisit sportiva, secretul victoriilor sale sunt silința, determinarea și perseverența. Să-ți urmezi visul în pofida a toate – anume așa devin campionii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0