Statele UEEA au elaborat o hartă industrializării

© Sputnik / Владислав Воднев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принимает участие в заседании Высшего Евразийского экономического совета
Президент РФ В. Путин принимает участие в заседании Высшего Евразийского экономического совета - Sputnik Moldova
Abonare
Statele UEE au convenit în cadrul summitului de la Minsk asupra unei hărți a proiectelor de industrializare.

CHIȘINĂU, 18 iul – Sputnik. Statele Uniunii Economice Eurasiatice (UEE) au elaborat un proiect al hărții industrializării cu solicitări de proiecte în valoare totală de aproximativ 200 de miliarde de dolari, a anunțat vineri președintele colegiului Comisiei Economice Eurasiatice (CEEA), Mihail Measnikovici.

Summitul șefilor de guvern din statele membre ale Uniunii Economice Euroasiatice - Sputnik Moldova
Prim-ministrul Chicu a discutat cu omologii săi din Federația Rusă și Kazahstan

“Este o hartă foarte importantă a industrializării, care presupune dezvoltarea unor noi proiecte în domeniul industriei. Astăzi avem deja solicitări pentru astfel de proiecte în valoare de 200 miliarde de dolari”, a declarant Measnikovici jurnaliștilor după încheierea summitului interguvernamental eurasiatic la Minsk.

Potrivit șefului CEEA, o altă decizie principială a este adoptarea programului UEEA în domeniul spațial. Potrivit lui Measnikovici, a fost constituit un grup din cinci aparate spațiale pentru teledetecția pământului și pentru un schimb de informații în cadrul Uniunii. Totodată, oficialul a menționat importanța programului pentru industria agrară, îndreptată spre “asigurarea unei securități alimentare depline”.

Totodată, Meanikovici a constatat existența în continuare a unor bariere și impedimente în cadrul UEEA.

“În anul curent am eliminat 9 din 15 bariere. Este adevărat că au apărut altele noi. Însă, în principiu, este necesar să rezolvăm aceste probleme cât se poate de de repede”, a adăugat președintele colegiului CEEA.
Uniunea Economică Eurasiatică în cifre
Statele UEEA au elaborat o hartă industrializării - Sputnik Moldova
Uniunea Economică Eurasiatică în cifre

Uniunea Economică Eurasiatică reprezintă o formă de integrare economică ce funcționează din 1 ianuarie 2015. Membrii uniunii sunt Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan și Kârgâzstan. În 2020 președinția în cadrul UEE este deținută de Belarus.

Din anul 2018, Republica Moldova a primit statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice. La summitul de la Minsk, țara a fost reprezentată de premierul Ion Chicu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0