Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Motocicletele – interzise categoric pe o arteră din Chișinău: Cum a fost explicată decizia

CC0 / Pixabay / raffalel / Мотоцикл
Мотоцикл - Sputnik Moldova
Abonare
Circulația motocicletelor este interzisă pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Sunt instalate indicatoarele rutiere ce semnalează restricția. Decizia a fost luată și la solicitarea locatarilor de pe această arteră, care au acuzat zgomotul puternic produs de acestea.

CHIȘINĂU, 18 iul – Sputnik. Circulația motocicletelor a fost restricționată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, cea mai importantă arteră a Capitalei, a anunțat Primăria Chișinău.

Прокладка водопроводных сетей на улице Альбишоара - Sputnik Moldova
Societate
Ce se întâmplă acum pe strada Albișoara din Chișinău: Video

La mai multe intersecții de străzi cu bulevardul central al Capitalei a fost reinstalat indicatorul rutier 3.5.1 – „circulație interzisă motocicletelor”.

Acest indicator a fost demontat în 2017 de pe artera principală a Chișinăului, dar Primăria susține că pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt niciodată nu a fost permisă circulația motocicletelor.

Până luni, indicatoare rutiere „circulație interzisă motocicletelor” vor fi instalate la toate intersecțiile cu bulevardul.   

Circulația motocicletelor a fost restricționată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt de Direcția generală transport public și căi de comunicație, în baza unei prescripții a Serviciului Sistematizare a Circulației Rutiere a Direcției de Poliție a Municipiului Chișinău, privind asigurarea securității la trafic.

Decizia a fost argumentată prin demersurile din partea locatarilor de pe bulevardul central, care se plâng de poluarea fonică înaltă. În special, ei au semnalat că motocicliștii produc mult zgomot și încalcă regulile circulației rutiere.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0