Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce se întâmplă acum pe strada Albișoara din Chișinău: Video

© Sputnik / OsmatescoПрокладка водопроводных сетей на улице Альбишоара
Прокладка водопроводных сетей на улице Альбишоара - Sputnik Moldova
Abonare
Pe strada Albișoara sunt schimbate acum rețelele de apeduct, iar după aceasta artera va intra în reparație. Astăzi au început și lucrările de modernizare a scuarului „Kiev”, din Sectorul Râșcani al Capitalei.

CHIȘINĂU, 16 iul – Sputnik. Strada Albișoara va intra în reparație degrabă, imediat ce se vor încheia lucrările de schimbare a rețelelor de apeduct pe această arteră, de la strada Mihai Viteazul până la strada Petru Rareș.

Anunțul a fost făcut astăzi de primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

„Intenționăm ca, înainte de a repara integral strada Albișoara, să schimbăm rețelele subterane, pentru a nu avea situații când trebuie decapat asfaltul proaspăt așternut. Lucrările trebuie realizate pe ansamblu, calitativ, pentru a nu mai interveni și a cheltui repetat bani pentru aceeași porțiune de drum”, a explicat primarul Chișinăului pe Facebook.

Lucrările urmează să fie finalizate în cel mult 100 de zile, dar în toată această perioadă drumul nu va fi închis – prin urmare, nu va fi afectată circulația transportului.

Râul Bâc  - Sputnik Moldova
Societate
Cum a hotărât Primăria să prevină inundarea străzii Albișoara din cauza ploilor – Foto

Rețeaua de apeduct de pe strada Albișoara a fost construită în anul 1997 și este într-o stare deplorabilă, potrivit lui Ion Ceban.

Rețelele de apeduct vor fi schimbate pe o lungime de 1.020 de metri liniari. Costul lucrărilor este de 7,5 milioane de lei, bani alocați din bugetul municipal.

Menționă că strada Albișoara trebuie neapărat reparată, pentru că este una dintre cele mai problematice artere din oraș. Cam de fiecare dată după ploile abundente, strada este inundată și circulația transportului devine anevoiasă sau chiar imposibilă.

Zilele trecute, pentru a preveni inundării străzii Albișoara în urma ploilor, Primăria a pornit lucrări de curățare a râului Bâc, în regiunea străzilor Petru Rareș - Feredeului, pe o lungime de vreo doi kilometri.

Primarul Ion Ceban a mai anunțat că astăzi a intrat în reparație scuarul „Kiev”, din Sectorul Râșcani. Modernizarea scuarului va costa peste două milioane de lei. Lucrările urmează să fie încheiate în trei luni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0