Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A fost prelungit mandatul de arest pentru un fost procuror anticorupţie

© Sputnik / Miroslav RotariПравосудие
Правосудие - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătorii au admis integral demersul Procuraturii Generale de prelungire cu încă 30 de zile, a arestului la domiciliu pentru un ex-procuror anticorupție. Acesta este învinuit de escrocherie în proporții deosebit de mari și exces de putere.

CHIȘINĂU, 17 iul – Sputnik. Procuratura Generală informează în această dimineață despre prelungirea cu încă 30 de zile a arestului la domiciliu pentru un fost procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție.

Stoianoglo Alexandr - Sputnik Moldova
Societate
Alexandr Stoianoglo a desemnat două persoane la interimatul unor funcții în Procuratură

Procuratura nu precizează în comunicatul de presă identitatea ex-procurorului anticorupție, dar presa a scris că este vorba despre ex-procurorul Roman Statnîi. Acesta a fost reținut acum două luni, iar complicele acestuia - conducătorul SA ”Natur Bravo”, a fost anunțat în căutare.

Fostul procuror este învinuit de „escrocherie în proporții deosebit de mari și exces de putere, săvârșite în interesul unui grup criminal organizat – acțiuni care ar fi condus la deposedarea unui cetățean al Rusiei de bunuri și bani, în valoare de peste 1,8 milioane de euro”.

Faptele s-au întâmplat în 2018, potrivit Procuraturii. Cetățeanul rus ar fi fost deposedat de un apartament în Londra (Marea Britanie) în valoare de 1,2 milioane de euro; imobile în orașul Krasdnodar (Federația Rusă) estimate la 130 mii euro; 120 de mii de euro - transmise în câteva rate,    365 de mii de euro, transferate de pe conturile bancare ale acestuia din Elveția în conturile indicate de către bănuiți și care ulterior au ajuns într-o bancă din stânga Nistrului.

Toate proprietățile au fost transferate în timp ce cetățeanul Federației Ruse se afla în arest preventiv la Chișinău, precizează Procuratura Generală. Negocierile și actele de transmitere a drepturilor de proprietate pe respectivele bunuri au fost efectuate și semnate atât în incinta Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, cât și în birourile Procuraturii Anticorupție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0