Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alexandr Stoianoglo a desemnat două persoane la interimatul unor funcții în Procuratură

Abonare
Victor Cîlcic a fost desemnat la interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia, iar Vasile Levițchi va exercita interimatul funcției de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, până la suplinirea funcțiilor prin concurs.  

CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, prin ordin și până la suplinirea funcției prin concurs, l-a desemnat pe Victor Cîlcic la interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia, care acum este procuror în cadrul aceleiași subdiviziuni teritoriale.

Protest, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Societate
Stoianoglo cere extrădarea lui Plahotniuc: Actele au fost expediate autorităților din SUA

De asemenea, Alexandr Stoianoglo a dispus ca  Vasile Levițchi să exercite interimatul funcției de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție.  Vasile Levițchi a fost până acum procuror în Procuratura municipiului Chișinău.

Ambii procurori au revenit recent în cadrul organelor Procuraturii, „după ce au demisionat în anul 2014 din sistem”, este precizat într-un comunicat de presă al Procuraturii. Pe 18 iunie 2020, prin hotărâri ale Consiliului Superior al Procurorilor, ei au fost desemnați învingători ai concursurilor, fiind reîncadrați în funcțiile vacante de procuror în Procuratura UTA Gagauzia și, respectiv, de procuror în Procuratura Chișinău.

Victor Cîlcic are o vechime de muncă în cadrul Procuraturii de 16 ani, deținând pe parcurs mai multe funcții de conducere în Procuratura UTA Găgăuzia, iar în intervalul anilor 2004 – 2014 a fost șeful Procuraturii raionului Vulcănești.

Vasile Levițchi are un stagiu de muncă în calitate de procuror de 20 de ani, activând în cadrul procuraturilor municipiului Bălți, sectorului Râșcani al capitalei, iar în perioada anilor 2004 – 2014 a activat în calitate de adjunct al Procurorului Anticorupție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0