Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Vacanța la mare, amânată pentru moldoveni: Bulgaria prelungește restricțiile

© AFP 2024 / - Граница Болгария
 Граница Болгария - Sputnik Moldova
Abonare
Cei care au sperat la o vacanță pe litoral vara aceasta, inclusiv în Bulgaria, vor mai avea de așteptat cel puțin o jumătate de lună, în fericita situație când autoritățile acestei țări nu vor decide să prelungească restricțiile de intrare în țară pentru moldoveni.

CHIȘINĂU, 17 iul – Sputnik. Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria a informat despre prelungirea interdicției de intrare în această țară până la sfârșitul lunii iulie. Informația a fost publicată pe pagina oficială de Facebook a reprezentanței diplomatice.

”În conformitate cu ordinul Ministerului Sănătății al Bulgariei din 15 iulie, intrarea în Bulgaria a cetățenilor statelor terțe, inclusiv ai Republicii Moldova, este interzisă până la 31 iulie 2020, inclusiv cu scop de tranzit”, este menționat în comunicat.

Birou Vamal Albița, România - Sputnik Moldova
Societate
Măsurile referitoare la regimul de intrare în România după prelungirea stării de alertă
Excepție pentru cetățenii Moldovei vor face situațiile umanitare dificilă, în aceste cazuri autoritățile bulgare examinează solicitările de intrare și tranzitare i țării. Pentru obținerea unei astfel de permisiuni, conaționalii noștri urmează să se adreseze Ambasadei noastre în Bulgaria.

Cazurile excepționale în care cetățenii moldoveni pot accede pe teritoriul Bulgariei sunt  accidentele cu victime, decese și calamități naturale etc.

Menționăm că starea de alertă a fost prelungită și în țara vecină România, până la mijlocul lunii august.

Astfel, sunt menținute în continuare restricțiile anunțate anterior în data de 16 iunie 2020.

Mai exact, se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizilor, cu un șir de excepții însă.

Închiderea temporară, totală sau parţială, a punctelor de trecere a frontierei României cu Republica Moldova- Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani, şi Oancea, judeţul Galaţi se menține.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0