Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Trece sau nu moțiunea de cenzură: Cum va vota deputatul Oleinic

© Sputnik / Rodion ProcaAlexandru Oleinic
Alexandru Oleinic - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Alexandru Oleinic, de votul căruia depinde soarta coaliției de guvernare, este sceptic în ceea ce privește votarea unei moțiuni de cenzură privind demiterea Guvernului. El spune că își va prezenta opțiunea de vot la momentul examinării moțiunii.
Trece sau nu moțiunea de cenzură: Cum va vota deputatul Oleinic

Deputatul independent Alexandru Oleinic consideră că demiterea Guvernului prin moțiune de cenzură este sub un mare semn de întrebare, iar scenariile care se fac la ora actuală de către opoziția parlamentară de a da jos Guvernul țin mai mult de promovarea imaginii lor politice în ajun de prezidențiale.

Nicolae Pascaru - Sputnik Moldova
Vor găsi sau nu voturi: Ce spune un deputat despre moțiunea împotriva Guvernului Chicu
„Eu sunt sceptic cu privire la ceea ce ar putea să se întâmple săptămâna viitoare cu această moțiune de cenzură. Formula aceasta că uite avem suficiente voturi de a da jos Guvernul poate o înțeleg, dar pe cine punem în loc. Am mari rezerve față de semnatarii moțiunii că ei s-ar aventura să se pună de acord cu deputații cu care nu este posibil să te înțelegi. Dacă este un PR politic, nu ne rămâne decât să-l vedem, iar dacă este o acțiune asumată, vreau să aud care sunt argumentele pentru a analiza lucrurile la modul serios”, a precizat Oleinic.

Deputatul mai spune că partidele parlamentare au intrat deja în febra campaniei prezidențiale. Cât ține de întrebarea dacă va susține sau nu moțiunea de cenzură, Oleinic ne-a spus că nu vrea deocamdată să-și spună opinia și așteaptă ziua când se va examina în Parlament textul moțiunii.

 Conferința de presă a președintelui Igor Dodon, după căderea Guvernului Sandu / Пресс-конференция Игоря Додона после падения правительства Санду - Sputnik Moldova
Politică
Dodon a comentat pentru Sputnik situația privind moțiunea împotriva Guvernului Chicu
„Nu îmi voi expune opinia cum voi vota pentru că vreau să aud argumentele autorilor moțiunii. Sunt nemulțumit de modul cum s-au administrat unele lucruri, dar pot să vă spun că situația e atât de complicată, încât nu cred că cineva din sala Parlamentului va avea puterea și priceperea de a intra direct la Guvern, în miezul problemelor ca într-o perioadă restrânsă de timp să ofere rezultate. Este prematur să vă spun cum voi proceda. Sunt 26 de deputați care au semnat moțiunea, până la 51 mai trebuie de adunat voturi”, a concluzionat Alexandru Oleinic pentru Sputnik Moldova.

Recent, președintele Igor Dodon a declarat pentru Sputnik Moldova că tentativele de a demite Guvernul, după ce acesta a adoptat decizii importante pentru cetățeni, arată mai curând fie ca o aventură a partidelor din fostul bloc ACUM, fie ca o înțelegere cu forțele oligarhice, care vor să-și restabilească controlul asupra instituțiilor de stat. Președintele consideră că actualul Guvern, condus de Ion Chicu, face față situației de criză și nu există motive clare pentru demiterea acestuia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0