Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vor găsi sau nu voturi: Ce spune un deputat despre moțiunea împotriva Guvernului Chicu

© Sputnik / OsmatescoNicolae Pascaru
Nicolae Pascaru - Sputnik Moldova
Abonare
Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, deputatul PSRM Nicolae Pascaru a comentat situația privind moțiunea împotriva Guvernului Chicu.
Nicolae Pascaru, despre moțiunea împotriva Guvernului Chicu: Nu cred că vor găsi voturi

Deputatul PSRM Nicolae Pascaru consideră că unii politicieni încearcă să aducă țara într-o criză politică profundă, iar în spatele acuzațiilor se ascund alte interese ce nu au nimic în comun cu cele ale cetățenilor.

 Conferința de presă a președintelui Igor Dodon, după căderea Guvernului Sandu / Пресс-конференция Игоря Додона после падения правительства Санду - Sputnik Moldova
Politică
Dodon a comentat pentru Sputnik situația privind moțiunea împotriva Guvernului Chicu

"Este regretabil că unii politicieni nu sunt responsabili de ceea ce se întâmplă în Moldova. Ei încearcă să învinuiască Guvernul Chicu de toate relele care s-au întâmplat", a menționat Nicolae Pascaru.

Potrivit deputatului, Guvernul condus de Ion Chicu face față situației în condițiile dificile provocate de pandemie, "aceasta fiind o problemă globală și nu locală, iar Guvernul Chicu gestionează această situație chiar mai bune decât în unele țări din Europa".

Cât privește semnarea de către Partidul Acțiune și Solidaritate condus de Maia Sandu a moțiunei lansate de Platforma lui Andrei Năstase de demitere a Guvernului Chicu, deputatul PSRM, Nicolae Pascaru a comentat următoarele:

"PAS va încerca să acumuleze voturi cu cei de la PRO Moldova și Șor, însă nu le ajung încă două voturi. Acest pas care l-a făcut partidul Maiei Sandu nu este bun deoarece conlucrarea cu aceste grupări politice va scădea raitingul Maiei Sandu. Mai mult, cred că va fi o problemă pentru ei și nu vor găsi acele două voturi", a spus Pascaru.

Amintim că joi, în deschiderea ședinței Legislativului, reprezentantul Platformei DA Alexandr Slusari a prezentat de la tribună moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ion Chicu. Reprezentatul Platformei DA a adus un șir de critici Executivului ca argument pentru demiterea lui.  

După ce le-a prezentat aleșilor poporului moțiunea de cezură, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a anunțat că Direcția Juridică a Legislativului urmează să facă expertiza moțiunii și dacă aceasta corespunde tutor rigorilor juridice, ea va fi examinată în una dintre ședințele în plen de săptămâna viitoare.  

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0