Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova va adera la Convenția privind transporturile internaționale feroviare: Beneficii

© Sputnik / Aleksandr Kondratuk / Accesați arhiva multimediaLocomotivă de tren
Locomotivă de tren - Sputnik Moldova
Abonare
Moldova se așteaptă la creșterea semnificativă a volumului transporturilor în urma aderării la COTIF – ce presupune aderarea la acest instrument internațional.

CHIȘINĂU, 17 iul – Sputnik. Parlamentul de la Chișinău a votat în două lecturi un proiect de lege care prevede aderarea Republicii Moldova la Convenția privind transporturile internaționale feroviare (COTIF).

Фонтан у железнодорожного вокзала - Sputnik Moldova
Va fi sau nu vândută CFM: iată ce spune președintele Dodon - Video

Moldova se așteaptă la creșterea semnificativă a volumului transporturilor și, respectiv, a veniturilor drept urmare a aderării la COTIF, menționează serviciul de presă al Parlamentului.

Acest lucru îi va permite Republicii Moldova să-și dezvolte și consolideze colaborarea în domeniul transportului feroviar cu țările membre, ceea ce va  contribui la sporirea volumului transporturilor și, respectiv, a veniturilor obținute de pe urma acestor operațiuni.  

În conformitate cu prevederile Convenției și regulilor uniforme privind Contractul de Transport Internațional Feroviar al Mărfurilor, Republica Moldova va adera la acest instrument internațional cu declarația că va aplica regulile din Convenție doar pe sectorul de cale ferată de la stația Ungheni până la punctul de trecere a frontierei de stat Ungheni-Iași pe distanța de 1.183 de metri și tronsonul de la stația Giurgiulești până la punctul de trecere a frontierei de stat Giurgiulești-Galați, pe distanța de 272 de metri, lungimea totală fiind astfel de 1.455 de metri.

Actualmente COTIF reunește 50 de state din Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Sediul organizației se află la Berna, Elveția.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0