Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Va fi sau nu vândută CFM: iată ce spune președintele Dodon - Video

© Sputnik / Miroslav RotariФонтан у железнодорожного вокзала
Фонтан у железнодорожного вокзала - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului și-a exprimat poziția privind situația de la întreprinderea de stat „Căile ferate din Moldova”.

CHIȘINĂU, 14 iul – Sputnik. Compania ”Căile ferate ale Moldovei” (CFM) rămâne a fi o companie de stat și aceasta nu poate fi scoasă la privatizare. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele țării Igor Dodon în cadrul ceremoniei de transmitere a celor șase din douăsprezece locomotive, asamblate în Kazahstan.

”Au fost mai mulți doritori s-o distrugă, să o privatizeze, să o vândă pe bucăți, dar la această etapă Întreprinderea de Stat Calea Ferată există, în pofida tuturor greutăților. Poziția mea fermă este că este o întreprindere strategică, care nu poate fi supusă privatizării. Întreprinderea de stat Calea Ferată va rămâne proprietate de stat unde statul va face investiții, a subliniat Dodon.

Potrivit președintelui, în ultimii ani întreprinderea a cunoscut o perioadă dificilă - compania care înregistra cândva profituri, acum a ajuns să înregistreze pierderi, atât din motive obiective cât și subiective. Dodon a explicat că este vorba atât de reducerea volumului de mărfuri, cât și de tehnica învechită.

"Aș vrea să le urez succese angajaților și conducerii, iar noi vom face tot posibilul ca să vă acordăm suportul pentru a păstra această companie în aceste vremuri complicate”, a subliniat șeful statului.

Șeful statului și-a exprimat încrederea că întreprinderea va reveni la acel nivel de eficiență și la volumele de transport de mărfuri și pasageri care erau în perioada de dinainte de criză.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0