Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon: Toți au dreptul să protesteze, dar să protesteze conform legislației

© Sputnik / Mihai CarausПротест комбатантов перед зданием парламента Молдовы
Протест комбатантов перед зданием парламента Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit cu o reacție în cazul protestelor care au avut loc ieri, în centrul Capitalei.

CHIȘINĂU, 17 iul - Sputnik. Președintele Igor Dodon a vorbit în cadrul emisiunii ”Președintele Răspunde” despre ciocnirile care au avut loc aseară între polițiști și veterani. Oficialul a precizat că fiecare persoană are dreptul să protesteze, dar nu vor fi admise violențele. Igor Dodon a punctat că, în cazul în care protestatarii manifestă comportamente agresive, polițiștii sunt obligați să intervină. 

”Orice cetățean al Republicii Moldova, conform legislației, are dreptul la protest. Eu nu sunt împotriva protestelor. Fiind în opoziție în perioada 2011 - 2019, noi am organizat 400 – 500 de proteste. Eu le-am organizat cu Partidul Socialiștilor. Toți au dreptul să protesteze, dar să protesteze conform legislației în vigoare. Eu nu sunt de partea cuiva sau împotriva cuiva. Eu sunt pentru ordine și pentru respectarea legii”, a precizat Igor Dodon. 

Șeful statului a mai punctat că oamenii legii sunt obligați să asigure ordinea publică și să intervină atunci când constată să este încălcată legislația. 

”Atunci când câteva sute de persoane blochează ilegal drumurile, asta e încălcarea legislației – indiferent cine sunt ei. Sunt deputați, funcționari sau veterani. Asta e încălcare a legislației Republicii Moldova. În orice stat, organele de drept trebuie să asigure ordinea publică. Poliția, Fulger sunt în slujba statului. Ei nu încalcă legislația. Ei trebuie să asigure ordinea publică”, a mai adăugat președintele. 

Протест ветеранов вооруженного конфликта на Днестре - Sputnik Moldova
Societate
Poliția oferă detalii despre protestul de astăzi: Din ce cauză s-a ajuns la altercații

Amintim că aseară în centrul Chișinăului a avut loc o ciocnire între combatanți și Poliție. Conflictul a fost provocat de un grup de protestatari care au încercat să instaleze corturi în preajma Parlamentului. Ei au blocat circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare, pe segmentul dintre sediul Parlamentului și Președinției.

Protestatarii au avut mai multe revendicări legate de îmbunătățirea condiției sociale a veteranilor. Totodată, aceștia au înaintat un pachet de propuneri pentru îmbunătățirea situației social-economice din țară.

În fața demonstranților au ieșit câțiva deputați pentru a discuta problemele cu care se confruntă veteranii. Totuși, aceștia insistau să intre în clădirea Parlamentului, însă nu li s-a permis acest lucru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0