Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Austria își închide spațiul aerian pentru avioanele de pasageri din Moldova

CC0 / Pixabay / Gellinger / Avion
Avion - Sputnik Moldova
Abonare
Din 16 și până pe 31 iulie, cel puțin, Austria va sista cursele aeriene din și spre Republica Moldova, din cauza riscurilor globale de răspândire a COVID-19.

CHIȘINĂU, 14 iul – Sputnik. Austria a anunțat că va sista în intervalul 16 iulie – 31 iulie cursele aeriene din și către Republica Moldova.

Poliţia de Frontieră Română - Sputnik Moldova
Societate
”Lista verde” actualizată de autoritățile României: Este inclusă Republica Moldova?

Ambasada noastră, care readuce în atenția publicului această decizie, reamintește că, din 8 iulie, Austria a extins avertismentele de călătorie pentru cetățenii austrieci pentru un șir de țări, inclus pentru Republica Moldova, din cauza riscurilor globale de răspândire a COVID-19.

Potrivit ambasadei, cetățenii străini, inclusiv din Republica Moldova, pot intra acum în Austria cu condiția că au dreptul de a sta în această țară în baza unei vize de tip D, eliberată de Austria, în baza unui permis de ședere sau a documentației necesare solicitării dreptului de ședere în conformitate cu Legea poliției pentru străini, Legea privind regimul străinilor sau Legea privind azilul din 2005.

Cetățenii din țările terțe care intră în Austria și se încadrează în categoriile mai sus menționate pot intra în Austria numai dacă dețin un certificat medical în limba germană sau engleză, nu mai vechi de 4 zile, care atestă faptul că testul biologic molecular pentru COVID-19 este negativ.

Dacă persoanele nu pot prezenta certificatul medical, trebuie să intre în izolare/carantină, într-o locație adecvată, pe o perioadă de 14 zile. Accesul persoanelor ce nu pot face dovada deținerii unei locații adecvate în Austria nu va fi permis.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0