Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prima de asigurare medicală, oferită gratuit veteranilor de război

© Sputnik / Miroslav RotariМедицинский полис
Медицинский полис - Sputnik Moldova
Abonare
Prevederea se referă și la cetățenii Republicii Moldova care domiciliază pe teritoriul țării, dar primesc pensii de asigurări sociale din partea altor state.

CHIȘINĂU, 16 iul – Sputnik. Statul le va oferi gratuit veteranilor de război prima de asigurare medicală obligatorie. Modificările la Legea cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală și Legea cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație au fost adoptate în lectură finală de Parlament.

Prim-ministrul Chicu a participat la ședința Consiliului național pentru problemele veteranilor de război - Sputnik Moldova
Societate
Bani mai mulți pentru văduvele de război: Ce alocații lunare vor primi din 1 iulie

Vor beneficia gratuit de prima de asigurare medicală obligatorie și cetățenii Republicii Moldova care domiciliază pe teritoriul țării, dar primesc pensii de asigurări sociale din partea altor state.

De asemenea, veteranii de război angajați vor obține statutul de persoană asigurată de către Guvern.

Proiectul votat marți de deputați mai prevede și majorarea cuantumului alocației lunare de stat, de la 250 lei la 500 lei, pentru participanții la cel de-Al Doilea Război Mondial sau la acțiuni de luptă în timp de pace, căzuți la datorie, persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului și participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, care au decedat. Dreptul la alocația lunară de stat îl are soția/soțul care s-a aflat în relații de căsătorie cu persoana căzută la datorie sau, după caz, decedată, la data decesului acesteia.

Potrivit autorilor, proiectul urmărește acordarea posibilităților egale tuturor cetățenilor Republicii Moldova în obținerea asistenței medicale gratuite în instituțiile de sănătate din țară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0