Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Distincții pentru militarii moldoveni care au defilat în Piața Roșie de la Moscova

© Photo : Facebook / Dodon IgorЦеремония награждения контингента Национальной Армии, участвовавшего в военном параде в Москве к 75-летию Победы в Великой Отечественной войне.
Церемония награждения контингента Национальной Армии, участвовавшего в военном параде в Москве к 75-летию Победы в Великой Отечественной войне. - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi a avut loc ceremonia de decorare a militarilor care au participat la parada militară de la Moscova.

CHIȘINĂU, 16 iul – Sputnik. Cei 75 de militari care au participat la parada militară de la Moscova dedicată celei de-a 75-a aniversare a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei au primit Diplome de Onoare din partea preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Totodată, cinci dintre aceştia au fost decoraţi de ministrul Apărării cu distincţii ale Armatei Naţionale.

Александр Пынзарь - Sputnik Moldova
Societate
Pînzari: "Demonstrați respect pentru militari ca să putem ieși mai repede din carantină"

Prezent la ceremonia oficială care a avut loc la Ministerul Apărării, Igor Dodon a declarat că „prezența contingentului din Republica Moldova a reprezentat un omagiu adus conaționalilor noștri care și-au jertfit viața pentru Marea Victorie”. Șeful statului a menționat prestația demnă a militarilor moldoveni alături de cei din alte țări.

„Am adus mulțumiri militarilor companiei Gărzii de Onoare pentru faptul că au prezentat destoinic Republica Moldova alături de militarii din multe alte țări, au demonstrat o pregătire militară excelentă și au avut o prestație impecabilă. Am înmânat fiecărui militar Diploma de Onoare a Președintelui”, a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook.

Dodon a mai amintit că, ultima dată, contingentul Republicii Moldova a defilat pe piața Roșie din Moscova acum zece ani, la parada dedicată celor 65 de ani de la Victoria în Marele Război Pentru Apărarea Patriei.

La rândul său, ministrul Apărării, Alexandru Pînzari. a menţionat în cadrul ceremoniei că această recunoaștere a meritelor Gărzii de Onoare vine după multiplele aprecieri primite și de la partenerii străini, atunci când aceasta reprezintă cu mândrie, devotament și sacrificiu țara și instituția de apărare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0