Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Problema permiselor pentru tranzitul de mărfuri în Rusia, abordată la Președinție

© Photo : Facebook / Dodon IgorȘedința grupului de lucru în domeniul transportului internațional
Ședința grupului de lucru în domeniul transportului internațional - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a prezidat astăzi ședința membrilor grupului de lucru pentru reglementarea problemelor din domeniul transportului internațional.

CHIȘINĂU, 15 iul – Sputnik. Traficul de pasageri și de mărfuri dintre țara noastră și alte țări ar putea continua fără întreruperi. Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței membrilor grupului de lucru pentru reglementarea problemelor din domeniul transportului internațional, prezidată de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Prima recoltă de mere din acest an a fost strânsă - Sputnik Moldova
Video
Prima partidă de mere moldovenești pleacă în Federația Rusă: Cum este recolta în acest an

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, șeful statului spune că în cadrul ședinței a fost abordat și subiectul obținerii permiselor eliberate de autoritățile competente ale Federației Ruse pentru tranzitul mărfurilor din Republica Moldova pe teritoriul Ucrainei.

„Transportatorii moldoveni dețin circa 1800 de permise, care sunt valabile de la 1 iulie până la 30 septembrie curent. A fost formulată rugămintea de a opera modificări la regulamentele din domeniu și la Codul transporturilor rutiere al Republicii Moldova, pentru a reduce presiunea birocratică asupra companiilor care realizează activități de transport”, scrie președintele.

Igor Dodon precizează că după negocierile din luna iunie cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, și cu reprezentantul special al Președintelui, Dmitri Kozak, problema acordării permiselor a fost soluționată. Mai mult, această problemă se află în vizorul conducerii de vârf a țării, iar în cazul unor probleme, acestea vor fi soluționate operativ.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0