Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Prima partidă de mere moldovenești pleacă în Federația Rusă: Cum este recolta în acest an

Abonare
Agricultorii din raionul Cantemir au strâns prima recoltă de mere din acest an. Ei spun că este aproximativ ca și în anii precedenți.

Agricultorii din raionul Cantemir au strâns prima recoltă de mere din acest an. Recolta de mere este aproximativ la fel ca și în anii precedenți. Unele soiuri de mere s-au polenizat mai prost din cauza temperaturilor scăzute. 

Супермаркет - Sputnik Moldova
Societate
Ministrului Agriculturii spulberă mitul: Câte mere exportă Moldova în UE în realitate

”Recolta de mere în acest an este una bună, cu toate că în primăvară am avut parte de condiții mai puțin favorabile în perioada de înflorire și de polenizare a merelor. Unele soiuri s-au polenizat mai prost din cauza că noaptea erau temperaturi mai scăzute, când a fost perioada de înflorire și din această pricină s-au polenizat mai puține flori și au o recoltă mai mica, dar asta se referă la soiurile devreme”, a declarat pentru Sputnik Moldova agricultorul Ion Balan. 

Merele moldovenești urmează să ajungă în Federația Rusă, Ucraina și Belarus. Agricultorul Ion Balan spune că nu întâmpină impedimente în procesul de exportare a merelor.

”Soiurile de toamnă și de iarnă sunt bine – recolta nu este mai slabă decât în anii precedenți. 00.47 Noi exportăm în Federația Rusă și în Ucraina, și în Belarus.  Trimitem primul tir cu mere la Moscova. În principiu, nu avem niciun fel de impedimente sau alte condiții mai dure în ceea ce privește exportul. Totul este la fel. Se face totul operativ – documentele și exportul de asemenea”, a declarat pentru Sputnik Moldova agricultorul Ion Balan. 

 Merele din livada lui Ion Balan sunt destinare doar exportului. Agricultorul are o plantație de mere care se întinde pe o suprafață de 10 hectare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0