Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Ion Chicu va participa la Consiliul Interguvernamental Eurasiatic

© Sputnik / Табылды Кадырбеков / Accesați arhiva multimediaЕАЭС
ЕАЭС - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul de presă al Guvernului a precizat ce teme urmează să abordeze membrii delegației moldovenești în cadrul discuțiilor cu colegii lor din cadrul Uniunii.

CHIȘINĂU, 15 iul – Sputnik.  Premierul Ion Chicu va participa la ședința Consiliul Interguvernamental Eurasiatic, care se va desfășura pe 17 iulie la Minsk. Informația a fost confirmată  pentru Sputnik de serviciul de presă al Cabinetului de Miniștri.

Prim-ministrul va fi însoțit în cadrul vizitei în capitala belarusă de ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean, și de consilierul premierului Cristina Mahu. Agenda bilaterală în cadrul vizitei se stabilește deocamdată. Principalele teme care urmează să fie abordate țin de intensificarea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și statele membre ale uniunii, a precizat sursa.

”Consiliul Interguvernamental reprezintă o platformă de comunicare directă cu țările din cadrul Uniunii Eurasiatice. Astfel, participarea la eveniment are scopul de a aprofunda relațiile bilaterale economice, a atrage investiții în țară, precum și de a diversifica oportunitățile de export ale Republicii Moldova”, a menționat serviciul de presă.

Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA) activează din 2015, membrii acesteia fiind Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan și Kîrgîzstan. Moldova a obținut în 2018 statutul de observator.

Флаги России, Кыргызстана, Казахстана, Беларуси, Армении, а также с символикой Евразийского экономического союза (ЕАЭС) - Sputnik Moldova
Provocările crizei și noua strategie a Uniunii Economice Eurasiatice

Pe site-ul oficial al Comisiei Economice Eurasiatice este menționat că agenda Consiliului Interguvernamental Eurasiatic include un spectru larg de probleme care se referă la integrarea regională în sfera comerțului, industriei, reglementării tehnologice și altele.

De asemenea, este preconizată discutarea unui plan complex de acțiuni în domeniul ocrotirii sănătății și siguranței sanitar-epidemiologice a populației în contextul prevenirii răspândirii infecției COVID-19 și altor boli infecțioase în țările Uniunii.

Urmează să fie discutat și proiectul programului interstatal de cooperare a țărilor UEEA în sfera prestării serviciilor cosmice și geoinformatice în baza sondării la distanță a Terrei. Vor fi examinate de asemenea hărțile de dezvoltare a agroindustriei și industrializării Uniunii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0