Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când vor fi recunoscute în Italia permisele de conducere moldovenești: Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova
Abonare
Veste bună pentru moldovenii stabiliți în Italia, care dețin permise de conducere moldovenești. Ce a decis Guvernul.

CHIȘINĂU, 15 iul – Sputnik. Moldovenii stabiliți în Italia vor putea circula cu permisele moldovenești care vor fi convertite în permise italienești.

Permis de conducere  - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii cu permise de conducere DL 2015 vor putea circula liber prin Italia

Guvernul a aprobat astăzi hotărârea pentru inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Italiene, întocmit prin schimb de note, cu privire la modificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Italiene privind conversiunea permiselor de conducere, semnat la 27 noiembrie 2003.

Urmare a modificării Acordului dintre Republica Moldova și Republica Italiană prin care de la 1 ianuarie 2020 au fost puse în aplicare permisele de conducere de model 2019, se consideră oportună inițierea negocierilor între cele două state privind conversiunea permiselor de conducere.

Acordul prevede ajustarea tabelelor tehnice de echivalență, lista permiselor de conducere și denumirea autorităților competente de conversiune. Aceste măsuri vor avea efecte benefice pentru cetățenii Republicii Moldova, asigurându-le libera circulație în traficul internațional, la conducerea transportului pe teritoriul Republicii Italiene. De asemenea, va facilita încheierea unor contracte avantajoase de muncă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0