Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe localități afectate de inundații: Zeci de familii vor primi ajutor de la stat

Abonare
Statul va aloca bani pentru mai multe localități afectate de inundații, dar și pentru 29 de familii de sinistrați din orașul Lipcani, care au nevoie de noi locuri de trai. 

CHIȘINĂU, 10 iul – Sputnik. Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a decis în ședința de vineri, 10 iulie, prezidată de premierul Ion Chicu, alocarea a 12 milioane de lei pentru mai multe localități afectate de ploile abundente și răvarsarea râurilor Prut și Nistru din ultima perioadă.

Наводнение - Sputnik Moldova
Societate
Mii de hectare au fost afectate de inundații și grindină: Cum intervine Guvernul

Totodată, peste 2 milioane de lei vor fi distribuiți în scopul alocării spațiului locativ pentru 29 de familii de sinistrați din orașul Lipcani, blocul de locuit al cărora este într-o stare avariată.

Banii vor fi disponibilizați din Fondul de Intervenții pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale, a precizat prim-ministrul în cadrul declarațiilor de presă făcute în seara zilei.

De intemperii au fost afectate cel mai mult raioanele Basarabeasca, Ungheni (în special, satul Cetireni), Ialoveni (localitățile Hansca, Pojăreni, Costești, Țipala, Horești), Telenești (satele Chiștelnița, Sărătenii Vechi, Leușeni), precum și orașul Lipcani.

În unele cazuri, gospodăriile și locuințele oamenilor au fost afectate grav sau chiar distruse de ape.

Din aceiași bani, vor fi restabilite mai multe porțiuni de drum, vor fi reparate acoperișurile unor spitale, instituții școlare și preșcolare care au fost afectate de grindină.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0