Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cui aparțin noile gherete cu băuturi răcoritoare și produse de patiserie din Chișinău

CC0 / Pixabay / rawpixel / Безалкогольные напитки
Безалкогольные напитки - Sputnik Moldova
Abonare
În Chișinău au apărut noi gherete ce vând cafea, băuturi răcoritoare, înghețată, plăcinte și prăjituri. Responsabilii de la Primărie au precizat că acestea funcționează legal și au explicat de ce au eliberat autorizații pentru această activitate.

CHIȘINĂU, 14 iul – Sputnik. Chișinăuienii sesizează Primăria despre apariția pe străzile Chișinăului a noi gherete ce comercializează cafea, produse de patiserie, înghețată și băuturi răcoritoare, iar administrația Capitalei a ținut să precizeze că acestea funcționează legal.

Serviciul fiscal de stat - Sputnik Moldova
Societate
Peste o sută de agenți economici obțineau venituri ilicite – iată ce a constatat Fiscul

Noile gherete funcționează temporar, până pe 31 octombrie 2020, când le va expira autorizația. Aceste unități comerciale aparțin unor agenți economici care au fost nevoiți să-și sisteze activitatea de bază pentru o anumită perioadă, din cauza pandemiei COVID-19, iar Primăria le-a oferit sprijin sub forma autorizării acestor gherete.

Precizarea a fost făcută de viceprimarul Inga Ionesii, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei din 14 iulie.

Potrivit viceprimarului, solicitat să facă precizări de primarul general, Ion Ceban, autorizarea gheretelor a fost o posibilitate oferită antreprenorilor de a-și recupera cel puțin o parte din pierderile suportate.

Gheretele noi am fost amplasate pe străzi sau în parcuri, zone de agrement, conform unei scheme coordonate cu preturile de sector. Totodată, astfel este satisfăcută și cererea de înghețată și băuturi răcoritoare a cetățenilor, a spus viceprimarul.

În ședința de la Primărie s-a afirmat că numărul gheretelor care activează în prezent pe străzile Chișinăului este mai mic decât în anii precedenți.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0